18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportUdrea: PDL are nevoie de un lider care să urmeze modelul lui...

Udrea: PDL are nevoie de un lider care să urmeze modelul lui Traian Băsescu

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, realizează pe blogul său o analiză a situaţiei interne din partid şi a luptei pentru şefia partidului. Udrea declară că îl susţine la şefia partidului pe Emil Boc, “un om care corespunde tuturor criteriilor sale“.

“Actualul Preşedinte este omul care corespunde tuturor criteriilor mele. Deşi a fost timp de aproape 5 ani primar al oraşului Cluj-Napoca şi de doi ani şi jumătate este Premier, în jurul numelui lui Emil Boc nu planează suspiciuni de corupţie. Şi recunosc asta şi adversarii noştri politici. Este puterea exemplului atunci când vine vorba de reforma morală în PDL”, scrie Udrea pe blog.

Potrivit lui Udrea, Emil Boc a demonstrat competenţele sale în calitate de primar al oraşului Cluj-Napoca, dar şi ca preşedinte PDL, funcţii din care a câştigat toate bătăliile electorale.

“Actualul Preşedinte al PDL a câştigat una dintre cele mai dure bătălii electorale în 2004 la alegerile locale, în faţa pesedistului Ioan Rus, pe atunci ministru de Interne. Cu infinit mai puţine resurse financiare şi pârghii specifice, Emil Boc a devenit primar. A luat oraşul din starea dezastruoasă în care l-a lăsat peremistul Gheorghe Funar şi l-a transformat în totalitate. Cluj-Napoca a devenit centrul celor mai mari investiţii private din România după Bucureşti. În 2008, a fost reconfirmat cu 76,2% dintre voturi, cel mai bun scor dintre toţi primarii noştri din capitalele reşedinţă de judeţ. Ca Preşedinte al partidului, a câştigat toate bătăliile electorale”, spune Udrea.

Preşedintele PDL Bucureşti susţine modelul lui Traian Băsescu la şefia PDL, adică un lider care să nu negocieze cu partidele din opoziţie.

“Preşedintele PDL trebuie să fie un om care a evoluat în acest partid, care s-a aflat mereu în bătălia politică la vârf. Care nu a dat niciun pas înapoi nici în lupta cu PNL şi nici în cea cu PSD sau cu televiziunile mogullilor. PDL trebuie să se bată să câştige alegerile din 2012, nu să spere în soluţia „partidului-balama”. PDL are nevoie sa fie în opoziţie cu PSD şi PNL, aşa cum a fost sub Traian Băsescu, nu să negocieze până la confuzie cu acestea”. declară Udrea.

Ministrul Turismului confirmă faptul că bătălia politică din partid este intensă şi îi condamnă pe membrii PDL care încearcă să fie “vendete”.

“Ultimii ani au fost marcaţi şi de momente mai tensionate în interiorul PDL. Chiar contestat fiind, Emil Boc a dat dovadă de înţelepciune şi a ţinut partidul unit. Mi-aduc aminte de criticile din vara trecută a unora la adresa Preşedintelui partidului. Mulţi au spus atunci, inclusiv eu, că trebuia să fie mai tranşant şi să-i excludă din partid pe critici. Preşedintele a fost însă cel care a susţinut că e loc pentru toată lumea, că în partid trebuie să existe pluralitatea opiniilor. Or, PDL are nevoie să transmită un mesaj de unitate după Convenţia Naţională din mai. Împreună, trebuie să accelerăm procesul de recâştigare a încrederii românilor. Nu e loc de strategii individuale sau, şi mai rău, de eventuale vendete personale”, scrie Elena Udrea pe blog.

Elena Udrea realizează un portret robot al preşedintelui PDL: să fie integru (să nu fi fost acuzat de corupţie), să fie validat prin vot de către români, să se bată pentru interesele partidului, să fie un veritabil om de dreapta şi, poate cel mai important, să ofere coeziune şi unitate PDL.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă