33.6 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSportTudor Barbu: Proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor ÎMPARTE România în două

Tudor Barbu: Proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor ÎMPARTE România în două

Senatorul PP-DD Tudor Barbu şi-a exprimat, marţi, nemulţumirea faţă de proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor pentru că el ar împărţi România în două, între aleşi care ajung să răspundă diferit în faţa legii şi cetăţeni de rangul doi.

El a subliniat că Partidul Poporului a decis să părăseasca sala Parlamentului şi să nu mai asiste la discuţiile pe tema proiectului.

“Ne deranjează principiul dezbaterii de azi. Este un principiu constituţional nelegal”.

Tudor Barbu face, asfel, referire la unul dintre articolele modificate în Statutul parlamentarilor care vizează o super-imunitate. Super-imunitatea elimină prevederea prin care mandatul de senator sau deputat înceta la data rămânerii definitive, prin neatacare, a raportului ANI de constatare a incompatibilităţii.

“Instigăm la modificare Constituţiei României şi abia după aceea la stabilirea unui statut. Nu putem sa avem cetăţeni de două tipuri, (…), să avem 588 de parlamentari care nu răspuns în acelaşi mod în faţa legii”, a explicat senatorul PP-DD.

“USL face din senatori şi deputaţi mai aleşi decât erau înainte (…). Nu lăsaţi USL ca sub aceasta mască (a necesităţii tăierii cheltuielilor reprezentanţilor politici, n.red.) să ascundă şi o modificare care împarte România în două părţi: arienii României şi cetăţenii de rangul doi”, conchis Tudor Barbu.

Cele mai citite

Ședință comună a guvernelor României și Bavariei, în Germania. Participă prim-miniștrii Marcel Ciolacu și Markus Söder

Premierul României, Marcel Ciolacu, și premierul Statului Liber Bavaria, Markus Söder, vor conduce ședința comună a celor două guverne, în ziua de 18 iunie...

BAAR: Costurile cu piesele înlocuite pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au crescut cu 34% 

Costurile cu piesele înlocuite pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au crescut cu aproximativ 34% în perioada 2020-2023, iar circa 50% din autovehiculele...

Iohannis îl va primi pe președintele Italiei

Președintele Klaus Iohannis îl va primi mâine pe omologul său, Sergio Mattarella, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă