24 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăInternaționalJoe Biden, președintele SUA: "Democrația nu este niciodată garantată. Fiecare generație trebuie...

Joe Biden, președintele SUA: „Democrația nu este niciodată garantată. Fiecare generație trebuie să lupte pentru ea”

Președintele Joe Biden, unul dintre cei mai în vârstă politicieni ai Statelor Unite, lansează un avertisment către tinerii din societățile democratice.

„Democrația nu este niciodată garantată. Fiecare generație trebuie să o păstreze, să o apere și să lupte pentru ea”, a declarat președintele Joe Biden.

Democrația nu este niciodată garantată. Fiecare generație trebuie să o păstreze, să o apere și să lupte pentru ea”

Mesajul liderului de la Casa Albă a fost retransmis de Ambasada SUA în România printr-un mesaj postat pe facebook. Mesajul difuzat de Ambasada SUA nu precizează contextul în care președintele Biden a lansat acest avertisment.

Este însă posibil ca mesajul liderului SUA să fie o aluzie la alegerile pentru Parlamentul European, care s-au desfășurat la data de 9 iunie 2024. După cum se știe, rezultatul acestor alegeri a fost neașteptat de favorabil pentru unele partide de dreapta și chiar de extremă dreapta.

Pe de altă parte, și în Statele Unite sunt programate alegeri prezidențiale, la finalul anului 2024. Actualul președinte, Joe Biden, va candida din partea Partidului Democrat pentru cel de-al doilea mandat la Casa Albă.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă