34.2 C
București
luni, 8 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaIlan Șor, Marina Tauber și Evghenia Guțul, politicieni controversați în Republica Moldova,...

Ilan Șor, Marina Tauber și Evghenia Guțul, politicieni controversați în Republica Moldova, au fost incluși și pe lista inamicilor Ucrainei

Ilan Șor, Marina Tauber și Evghenia Guțul, politicieni foarte controversați în Republica Moldova, au fost incluși și de Ucraina pe lista inamicilor săi.

Presa din Republica Moldova anunță că numele acestor trei politicieni figurează acum în baza de date Mirotvoreț (Mirotvorets), pe care o administrează Ucraina.

Cele mai grave acuzații formulate de Ucraina par a fi cele împotriva Evgheniei Guțul, care deține, oficial, funcția de bașcan (guvernator) al regiunii autonome Găgăuzia din Republica Moldova. Guțul este acuzată că ar fi „complice al ocupanților ruși” din Ucraina, precum și de „propaganda războiului și sprijinirea publică a agresiunii ruse”, „incitare la ură interetnică” și „răspândirea ideilor propagandistice ale Kremlinului”.

Șor este acuzat de „negarea agresiunii ruse asupra Ucrainei”, „manipularea informației”, „participarea în procese de destabilizare a vieții social-politice” și „răspândirea narațiunilor propagandistice ale Kremlinului”. Tauber este acuzată de „manipularea informației”, „participarea în procese de destabilizare a vieții social-politice” și „răspândirea narațiunilor propagandistice ale Kremlinului”.

Ilan Șor este liderul partidului Șor, de opoziție, din Republica Moldova. Marina Tauber și Evghenia Guțul fac parte din acest partid. Toți trei au fost prezenți la 9 mai 2024, la sărbătorirea Zilei Victoriei, la Moscova.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă