25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalFake-news cu Putin pe Allianz Arena

Fake-news cu Putin pe Allianz Arena

Pe mai multe rețele sociale s-a rostogolit un așa-zis clip prin care suporterii români ar fi scandat numele lui Putin, în timpul meciului România-Ucraina, de la Munchen.

Centrul pentru Comunicare Strategică din Ucraina a demontat clipul ca fiind fake news și, mai mult, specialiștii săi arată că sunetul adăugat la montaj provine dintr-o secvență unde Putin era înjurat pe stadion. Suporterii sunt filmați din spate, unii dintre ei se bucură cu mâinile ridicate, iar pe sonor se aude la un moment dat scandarea „Putin! Putin!”. Nimeni nu este filmat din față, ca să se poată vedea eventual mișcarea buzelor, iar mișcarea brațelor nu este sincronizată cu scandarea, cum se întâmplă de obicei pe stadioane.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă