18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăSportTraian Băsescu: Numirea lui Mihai Tudose ca premier a fost în pachetul...

Traian Băsescu: Numirea lui Mihai Tudose ca premier a fost în pachetul de înțelegere al lui Dragnea cu Iohannis

Fostul președinte al României și liderul PMP, senatorul Traian Băsescu, a afirmat, joi seara, într-o emisiune de pe postul B1 TV, că numirea lui Mihai Tudose ca premier s-a făcut într-un „pachet de înțelegere" între președintele Klaus Iohannis și șeful PSD, Liviu Dragnea, care i-ar fi garantat că Guvernul va aloca 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei.

„Numirea lui Tudose a fost în pachetul de înțelegere. Adică îți numesc ce premier vrei, chiar și cu plagiatul făcut, dar îmi dai 2% pentru Apărare, asta a fost înțelegerea. Acum, nu știu dacă dl Iohannis a discutat cu cine trebuia, pentru că, după părerea mea, în două, trei luni dl Dragnea nu mai are autoritate asupra lui Tudose. Deci, va trebui să reia discuția cu Tudose. Dar pentru președintele Iohannis, pe bună dreptate, pentru onorabilitatea lui este vital ca România să cheltuiască două procente din PIB anul acesta", a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai suținut că președintele Iohannis este discreditat dacă nu obține de la Guvern 2% pentru Apărare.

„Iohannis și-a asumat acest 2% și a defilat cu el pe plan internațional și a fost pupat și lăudat, dar nu nefondat, nu populist a făcut-o, ci a făcut-o pentru că Armata română chiar are nevoie de această dotare și trebuie să se țină cu dinții de ea. Așa îmi imaginez că e în capul lui Dragnea. Dar dacă va merge spre dezastrul lui Dragnea ancheta DNA, Iohannis nu se va băga", a arătat mai spus liderul PMP.

Fostul șef al statului consideră că Guvernul poate să aloce și 2% pentru Apărare și, în același timp, să majoreze salariile și prestațiile sociale doar dacă împrumută bani.

„Cu bani împrumutați pot să le facă pe amândouă. Americanii au potențial să deplaseze câteva baterii de rachete Patriot (…) și să le plătim în timp", a susținut Băsescu, care a mai spus și că există posibilitatea ca România să primească rachete Patriot și să le plătească în timp.

Cele mai citite

Explozie într-un bloc din Ploiești

Panică în această dimineață în Ploiești. Un apel la 112 a anunțat izbucnirea unei explozii urmată de un incendiu într-un bloc din Ploiești. Potrivit...

Premierul Portugaliei, Antonio Costa, vizită în țara noastră – VIDEO

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, efectuează, joi, o vizită de lucru în România, în cadrul căreia se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, va...

Flanco are un nou director de logistică 

Cu o experiență de peste 20 de ani în logistică și supply chain, Laura Simion s-a alăturat echipei Flanco Retail începând de luna aceasta,...
Ultima oră
Pe aceeași temă