25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportToader: Discursul preşedintelui a fost preliminar, cele mai importante date urmează să...

Toader: Discursul preşedintelui a fost preliminar, cele mai importante date urmează să le detalieze

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că mesajul preşedintelui Traian Băsescu se înscrie „în nota normală”, chiar cu recunoaşterea unor gafe pe care şeful statului le face mai rar şi că discursul a fost o radiografie a situaţiei României pe timp de criză.

„A fost un discurs preliminar şi cele mai importante date urmează să le detalieze. A fost o radiografie a situaţiei României pe timp de criză. Preşedintele a spus că va duce vaporul până la capăt. Este în nota normală a lui, chiar cu recunoaşterea unor gafe pe care le face mai rar”, a apreciat Mircea Toader.

Întrebat dacă acest mesaj va debloca situaţia privind protestele, Toader a spus că speră ca toţi să înţeleagă că trebuie să se aşeze la masa dialogului.

„Nu ştiu, sper că toţi cei care sunt responsabili şi cetăţenii urmează să se aşeze la masa dialogului”, a adăugat Toader.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni, că şi-a creat impresia că pentru o parte din români s-a creat o „ruptură” cu preşedintele, el precizând că prima sa obligaţie este de a restabili „legătura de încredere” cu aceia care şi-au pierdut-o.

Şeful statului a mai spus că vrea să le spună românilor că ştie „ce trebuie făcut”, el arătând că „în parteneriat cu Guvernul” va trebui deschis „un orizont de ţară nouă pentru români”.

Traian Băsescu a declarat că îndemnul său pentru români este „solidaritate”, pentru că „nimeni nu poate scăpa de criză individual”, el adăugând: „Ori ieşim toţi, dar odată cu ţara, pentru că salvări individuale nu există”.

El a mai spus că, dacă ar fi condus el PDL, partidul ar fi fost condus „mult mai bine”.

Băsescu a declarat de asemenea că oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta „dictator” asupra sa, va continua să sprijine instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei, el adăugând că politicianul care este înjurat de dimineaţă până seara nu se poate numi dictator.

Preşedintele a menţionat totodată că nu are „nimic de schimbat” în comportamentul pe care l-a avut în cele două mandate, cu excepţia diminuării acelor „gafe” pe care uneori le mai face public, el menţionând în acest sens intervenţia televizată în care a avut „disputa” cu Raed Arafat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă