19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSportToader: Discursul preşedintelui a fost preliminar, cele mai importante date urmează să...

Toader: Discursul preşedintelui a fost preliminar, cele mai importante date urmează să le detalieze

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că mesajul preşedintelui Traian Băsescu se înscrie “în nota normală”, chiar cu recunoaşterea unor gafe pe care şeful statului le face mai rar şi că discursul a fost o radiografie a situaţiei României pe timp de criză.

“A fost un discurs preliminar şi cele mai importante date urmează să le detalieze. A fost o radiografie a situaţiei României pe timp de criză. Preşedintele a spus că va duce vaporul până la capăt. Este în nota normală a lui, chiar cu recunoaşterea unor gafe pe care le face mai rar”, a apreciat Mircea Toader.

Întrebat dacă acest mesaj va debloca situaţia privind protestele, Toader a spus că speră ca toţi să înţeleagă că trebuie să se aşeze la masa dialogului.

“Nu ştiu, sper că toţi cei care sunt responsabili şi cetăţenii urmează să se aşeze la masa dialogului”, a adăugat Toader.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni, că şi-a creat impresia că pentru o parte din români s-a creat o “ruptură” cu preşedintele, el precizând că prima sa obligaţie este de a restabili “legătura de încredere” cu aceia care şi-au pierdut-o.

Şeful statului a mai spus că vrea să le spună românilor că ştie “ce trebuie făcut”, el arătând că “în parteneriat cu Guvernul” va trebui deschis “un orizont de ţară nouă pentru români”.

Traian Băsescu a declarat că îndemnul său pentru români este “solidaritate”, pentru că “nimeni nu poate scăpa de criză individual”, el adăugând: “Ori ieşim toţi, dar odată cu ţara, pentru că salvări individuale nu există”.

El a mai spus că, dacă ar fi condus el PDL, partidul ar fi fost condus “mult mai bine”.

Băsescu a declarat de asemenea că oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta “dictator” asupra sa, va continua să sprijine instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei, el adăugând că politicianul care este înjurat de dimineaţă până seara nu se poate numi dictator.

Preşedintele a menţionat totodată că nu are “nimic de schimbat” în comportamentul pe care l-a avut în cele două mandate, cu excepţia diminuării acelor “gafe” pe care uneori le mai face public, el menţionând în acest sens intervenţia televizată în care a avut “disputa” cu Raed Arafat.

Cele mai citite

Consiliul de Securitate ONU se reunește de urgență după bombardamentul israelian de la Rafah

Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniune de urgență, în ziua de 28 mai 2024, în care va discuta atacul aerian executat...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...

Gov-Smart:Prima platformă din lume care oferă administrație publică ca serviciu, digitalizează instituțiile publice din România

Gov-Smart anunță lansarea unei soluții inovatoare care promite să transforme administrația publică din România prin digitalizare completă și automatizare avansată. Prin implementarea modulelor interconectate specifice...
Ultima oră
Pe aceeași temă