20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportTenisRezultatele zilei de marți la Transylvania Open. Ce jucătoare merg în „optimi”

Rezultatele zilei de marți la Transylvania Open. Ce jucătoare merg în „optimi”

Fostul lider al clasamentului WTA, cehoaica Karolina Pliskova, s-a calificat în optimile de finală ale turneului Transylvania Open, la fel ca și franțuzoaica Alize Cornet, care a avut nevoie de aproape trei ore pentru a-și continua „aventura” în competiția găzduită în această perioadă de BT Arena din Cluj-Napoca.

Karolina Pliskova s-a calificat în optimi după ce a dispus în două seturi de austriaca Sinja Kraus cu 6-4, 7-6 (8/6). Fostul lider mondial, care în acest moment ocupă locul 78 în lume, s-a impus după o oră şi 38 de minute, într-un meci în care a reuşit 14 aşi. În optimi, Pliskova o va întâlni pe jucătoarea columbiană Camila Osorio.

În optimi va juca și franțuzoaica Alize Cornet, care a eliminat-o pe belgianca Yanina Wickmayer, după un meci de trei seturi, la capătul căruia s-a impus cu 7-5, 4-6, 6-3. Cornet a avut nevoie de aproape trei ore de joc pentru a obţine victoria. În optimi, Cornet va da peste principala favorită, olandeza Arantxa Rus.

Germanca Tatjana Maria, a doua favorită, a debutat cu o victorie, 7-5, 6-3 cu chinezoaica Zhuoxuan Bai. În alt meci, britanica Harriet Dart a învins-o pe maghiara Anna Bondar cu 6-4, 7-6 (7/0).

România are două jucătoare calificate în „optimile” Transylvania Open: Jaqueline Cristian și Ana Bogdan.

Rezultatele zilei la Transylvania Open

Alize Cornet (Franţa) – Yanina Wickmayer (Belgia) 7-5, 4-6, 6-3
Harriet Dart (Marea Britanie) – Anna Bondar (Ungaria) 6-4, 7-6 (7/0)
Erika Andreeva (Rusia) – Anca Todoni 6-3, 6-4
Anastasja Sevastova (Letonia) – Andreea Mitu 6-2, 6-3
Elina Avanesian (Rusia/N.6) – Tamara Korpatsch (Germania) 6-4, 7-6 (7/3)
Jaqueline Cristian (România) – Marina Bassols Ribera (Spania) 6-3, 6-2
Karolina Pliskova (Cehia) – Sinja Kraus (Austria) 6-4, 7-6 (8/6)
Tatjana Maria (Germania/N.2) – Zhuoxuan Bai (China) 7-5, 6-3

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă