12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportTenisMarketa Vondrousova - Ons Jabeur, finala turneului feminin de la Wimbledon

Marketa Vondrousova – Ons Jabeur, finala turneului feminin de la Wimbledon

Tunisianca Ons Jabeur și jucătoarea cehă Marketa Vondrousova vor disputa finala turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce s-au impus, joi, în semifinale.

Locul 6 în ierarhia tenisului WTA, Jabeur s-a calificat în finală după ce a învins-o pe belarusa Arina Sabalenka, locul 2 WTA, în trei seturi, 6-7 (5-7), 6-4, 6-3. Ons Jabeur a revenit după ce a pierdut primul set şi a fost condusă cu 4-2 în setul secund.

Adversara sa în finală va fi Marketa Vondrousova, clasată pe locul 42 WTA. Cehoaica a învins-o în semifinale pe ucraineanca Elina Svitolina, în două seturi, cu 6-3, 6-3.

Jabeur va juca a doua finală consecutivă la Wimbledon, după cea pierdută în faţa kazahei Elena Rîbakina, pe care a învins-o acum în sferturi de finală. Anul trecut, tunisianca a fost finalistă şi la US Open.

La rându-i, Marketa Vondrousova va juca a doua sa finală de Mare Şlem, după cea pierdută în 2019 la Roland Garros în faţa lui Ashleigh Barty.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu, puși oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Când va fi audiat Ion Iliescu

Parchetul General a anunţat punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii,...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă