13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportTenisFinala feminină de la US Open, o afacere între Coco Gauff și...

Finala feminină de la US Open, o afacere între Coco Gauff și Arina Sabalenka

Coco Gauff s-a calificat în premieră în finala turneului de Grand Slam de la US Open, după o victorie în două seturi, 6-4, 7-5, obţinută în faţa cehoaicei Karolina Muchova. În marea finală, americanca de 19 ani se va duela cu Arina Sabalenka, care a trecut în trei seturi de Madison Keys.

Gauff, numărul 6 mondial, este cea mai tânără reprezentantă a Statelor Unite calificată în finală la US Open, după Serena Williams care, în 1999, şi-a trecut în palmares primul dintre cele şase trofee cucerite la Flushing Meadows.

Ea a disputat anterior o finală de Grand Slam, la Roland Garros 2022 (pierdută în faţa polonezei Iga Swiatek), iar acum se va lupta pentru trofeul pus în joc la Flushing Meadows cu belarusa Arina Sabalenka, care a învins-o la rândul ei, cu 0-6, 7-6 (7/1), 7-6 (10/5), pe americanca Madison Keys.

Aflată în prezent pe locul 2 în clasamentul WTA, Sabalenka va urca în fotoliul de lider al acestei ierarhii începând de luni, când o va detrona pe Iga Swiatek.

Belarusa a acces la rândul ei în premieră în finală la US Open, la capătul unui meci spectaculos cu Madison Keys (locul 17 WTA), înregistrând cu această ocazie a 50-a sa victorie de la debutul acestui sezon.

Sabalenka a fost condusă cu 6-0 şi 5-3 de jucătoarea americană, dar a reuşit să revină şi să câştige ultimele două seturi la tiebreak, obţinând astfel biletul pentru marea finală, după 2 ore şi 32 de minute de joc.

În întâlnirile directe cu Arina Sabalenka, Coco Gauff conduce cu 3 la 2, însă reprezentanta Belarusului a câştigat ultima lor confruntare, care a avut loc anul acesta, în sferturile de finală de la Indian Wells.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....
Ultima oră
Pe aceeași temă