4.4 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSportSulfina Barbu: PDL trebuie să stea unit în jurul Guvernului, să pună...

Sulfina Barbu: PDL trebuie să stea unit în jurul Guvernului, să pună punct declaraţiilor de şezătoare

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, consideră că toţi membrii PDL trebuie să stea uniţi în jurul Guvernului, să sprijine măsurile de austeritate, “să dea dovadă de maturitate” şi să se “pună punct declaraţiilor de şezătoare, de pe margine”.

 

Potrivit unui comunicat remis vineri agenţiei Mediafax, preşedintele Organizaţiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, referitor la acţiunea PDL pentru susţinerea programului de măsuri de reducere a cheltuielilor publice, că acum este momentul pentru PDL să stea unit în jurul Guvernului şi să sprijine măsurile de austeritate.

“Toţi colegii mei ar trebui să îşi aducă aminte că unitatea şi respectarea deciziilor stabilite în interiorul partidului au ajutat PDL să iasă din toate situaţiile dificile. Toţi membrii PDL trebuie să dea dovadă de maturitate şi să facă diferenţa între promovarea opiniei sau imaginii personale şi punctul de la care încep să afecteze partidul. Trebuie să punem punct declaraţiilor de şezătoare, de pe margine, şi este nevoie să susţinem aceste măsuri pentru că sunt corecte şi necesare. Iar Guvernul trebuie sprijinit să acţioneze în continuare cu hotărâre”, a apreciat Sulfina Barbu.

Ea a arătat că toate statele UE se confruntă cu o situaţie economică extrem de dificilă şi peste tot se iau măsuri de reducere a cheltuielilor din sectorul public.

“Ştim cu toţii foarte bine că toate cheltuielile din acest moment, în ciuda veniturilor încă mici ale românilor, sunt mult mai mari decât ceea ce poate susţine economia. Guvernatorul BNR a spus cel mai clar: în regimul comunist, când statul controla totul, statul avea 900.000 de angajaţi. Dupa 20 de ani de economie liberă, statul a ajuns să aibă 1.400.000 de angajaţi. La 4,3 milioane de angajaţi, avem 4,5 milioane de pensionari din care 900.000 sunt pensionari pe caz de boală. De 20 de ani statul s-a întins cu cheltuielile până când a pleznit: foarte mulţi cheltuie şi puţini contribuie”, a arătat Sulfina Barbu.

Barbu consideră, conform comunicatului, că, “dacă măsurile de austeritate nu sunt aplicate acum, urgent şi până la capăt, consecinţele vor fi simţite de fiecare român”. “Responsabilitatea şi solidaritatea pe care le cerem trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi, reprezentanţii PDL”, a mai precizat Barbu.

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, joi, că Guvernul ar fi trebuit în primul rând să reducă cheltuielile administraţiilor centrale şi locale, de la cea mai mică primărie până la cel mai mare minister, şi abia după aceea, în cazul unui eşec, să diminueze veniturile populaţiei.

Deputatul de Buzău Cezar Preda a spus, într-o conferinţă de presă, că ordinea măsurilor luate de Guvern pentru înlăturarea crizei financiare trebuia să fie alta, adăugând că, dacă Executivul trece la “a doua etapă fără să arate cetăţenilor că a operat şi prima etapă”, nu va reuşi.

 

Cele mai citite
00:01:48

Deplasarea înrăutățește starea de sănătate a adolescentului din Gaza cu boala oaselor fragile

Deplasarea familiei lui Zakaria Shada în Gaza agravează starea adolescentului care trăiește cu boala oaselor fragile, potrivit Reuters. Starea lui înseamnă mai puțină imunitate și...

Ministrul Educaţiei: Rezultatele României la PISA 2022 s-au menţinut la acelaşi nivel ca în 2018

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, marţi, că rezultatele României la PISA 2022 s-au menţinut la acelaşi nivel ca în 2018, menţionând că, spre...
00:01:48

Deplasarea înrăutățește starea de sănătate a adolescentului din Gaza cu boala oaselor fragile

Deplasarea familiei lui Zakaria Shada în Gaza agravează starea adolescentului care trăiește cu boala oaselor fragile, potrivit Reuters. Starea lui înseamnă mai puțină imunitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă