27.2 C
București
joi, 6 iunie 2024
AcasăSportSulfina Barbu cere ca legea etnobotanicelor să fie adoptată cât mai repede

Sulfina Barbu cere ca legea etnobotanicelor să fie adoptată cât mai repede

Preşedinta Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat Liberal (PDL), deputatul Sulfina Barbu, ridicat încă o dată, astăzi, la Sfâtu Gheorghe, problema etnobotanicelor care ar reprezenta “o problemă de siguranţă naţională”, potrivit Agerpres. Sulfina Barbu a cerut cu această ocazie ca proiectul de lege prin care se reglementează vânzarea acestora să fie adoptat în actuala sesiune parlamentară.

Sulfina Barbu a arătat că, potrivit statisticilor, în România sunt peste 200.000 de persoane care au consumat cel puţin o dată substanţe cu efect halucinogen, iar vârsta consumatorilor a coborât până la nivelul şcolii generale, prin urmare acestea reprezintă un pericol nu numai pentru tânăra generaţie, ci pentru viitorul societăţii româneşti.

Proiectul de lege invocat prevede, printre altele, interzicerea comerţului electronic cu produsele etnobotanice şi instituirea unor modalităţi de control instituţional asupra activităţilor care au ca obiect plantele, substanţele şi preparatele stupefiante, halucinogene, euforice, psihotrope şi derivaţii acestora.

De asemenea, introduce amenzi drastice pentru cei care încalcă prevederile legii, vânzarea on-line, spre exemplu, fiind sancţionată cu sume cuprinse între 20.000 şi 100.000 de lei.

Sulfina Barbu s-a aflat sâmbătă la Sfântu Gheorghe în calitate de invitat la alegerile interne din cadrul organizaţiei judeţene de femei, în urma cărora Angela Negoiţă, singurul candidat, a rămas în continuare la conducerea formaţiunii.

Cele mai citite

Ieșirea din „democrația cu șefi”

Scena publică este ocupată în România ultimelor săptămâni de demascarea unor fapte care se știau demult sau măcar se bănuiau cu privire la legătura...

Ieșirea din „democrația cu șefi”

Scena publică este ocupată în România ultimelor săptămâni de demascarea unor fapte care se știau demult sau măcar se bănuiau cu privire la legătura...

Comerț ilegal cu lemn, în valoare de 680.000 lei

Poliţiştii Serviciului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol efectuează, astăzi, şase percheziţii într-un dosar privind comerţul ilegal cu material lemnos, în valoare de aproximativ 680.000...
Ultima oră
Pe aceeași temă