28.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportSuceava: Primarul și viceprimarii, dați în judecată de firma Rosal. Care este...

Suceava: Primarul și viceprimarii, dați în judecată de firma Rosal. Care este motivul

Primarul Sucevei, Ion Lungu, și viceprimarii au fost dați în judecată de firma Rosal pe motiv că municipalitatea nu i-a prelungit contractul de salubrizare menajeră, care a expirat în 18 aprilie, relatează Mediafax. 

Edilul, însă, afirmă că prelungirea contractului cu Rosal ar fi fost ilegală.

”Ne cheamă pe persoană fizică în instanţă. E lipsă de fairplay. Ne cer să răspundem în faţa judecătorului la un chestionar prin care ne întreabă dacă e legal să prelungim contractul”, a spus Lungu, care a precizat că a primit un chestionar cu întrebări la care ar trebui să răspundă în faţa judecătorului.

Lungu a mai spus că nu a fost de acord cu prelungirea contractului cu firma Rosal pentru că ar fi ilegal, motiv pentru care a fost iniţiată licitaţia pentru desemnarea unui alt operator de salubrizare menajeră pentru 12 ani, aceasta urmând să se desfăşoare în 16 iunie.

Primarul consideră că firma Rosal ar trebui ”să joace meciul în teren” şi nu să încerce să câştige ”la masa verde”.

Citește și: Şmecheria electorală de 10 milioane de euro a cuplului Prigoană-Negoiţă

Consiliul Local Suceava a decis, în urmă cu o săptămână, să mandateze temporar asocierea dintre firmele Florconstruct şi Diasil, pentru a asigura salubrizarea menajere în oraș, după ce contractul cu firma Rosal a expirat.

Rosal a transmis administraţiei locale o adresă prin care susţine că singura soluţie privind salubrizarea menajeră în Suceava este cea de prelungire a contractului care a expirat în 18 aprilie şi a avertizat consilierii locali că vor fi acţionaţi în instanţă şi li se vor cere daune totale de 17,2 milioane de lei, reprezentând contravaloarea serviciilor pe patru ani, cât susţine Rosal că ar fi trebuit prelungit contractul.

Firma Rosal a contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) declanşarea procedurii de selecţie a unui nou operator şi a cerut municipalității, conform prevederilor contractuale, prelungirea contractului cu patru ani.

Până la finalizarea procedurilor de selecţie, licitaţia fiind programată pentru 16 iunie, autoritățile locale au organizat o licitaţie pentru desemnarea unei firme care să se ocupe temporar de salubrizarea menajeră a oraşului, la care au fost invitate 14 firme de salubrizare, dar au fost prezentate doar trei oferte.

Citește și: Primarul Sucevei: Salariul mic, o cauză a corupției

Din cele trei oferte prezentate a fost selectată cea a asocierii dintre firmele sucevene Florconstruct şi Diasil, cu care urma să fie semnat contractul temporar. Şi această licitație a fost contestată de firma Rosal la CNSC, iar CNSC a dispus, în 14 aprilie, suspendarea licitaţiei până la judecarea pe fond a contestaţiei.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 844. România participă la Summit-ul de pace pentru Ucraina doar prin ministrul de Externe

Peste o sută de țări participă, în Elveția, la Summit-ul de pace pentru Ucraina, iar România este reprezentată la acest eveniment mondial doar de...

Săraca țară bogată. România continuă să importe gaze, deși avem producție proprie destulă

România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent petrol (tep), cu 13% mai...

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...
Ultima oră
Pe aceeași temă