5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSport"Stejarii" au obținut un nou succes în Rugby Europe Championship

“Stejarii” au obținut un nou succes în Rugby Europe Championship

În ciuda scorului, meciul nu a fost unul dominat de tricolori, care au fost supuşi unei presiuni extraordinare în special în mitanul secund, însă ”cheia” succesului a fost apărarea foarte bună a ”stejarilor” şi fructificarea ocaziilor avute.

Florin Vlaicu a stabilit scorul pauzei, 6-0, prin concretizarea a două lovituri de pedeapsă, în minutele 5 şi 33, el având şi o ratare în minutul 31.

Tot Vlaicu a pus alte trei puncte pe tabelă dintr-un procedeu asemănător în partea a doua a jocului, în minutul 50, pentru ca în minutul 53 Ionel Melinte să izbutească primul eseu al românilor, transformat de Vlaicu.

Au urmat apoi aproape 25 de minute în care oaspeţii au atacat în valuri, presând permanent dar fără a reuşi să desfacă defensiva tricolorilor. Mai mult, cei care au înscris au fost tot ”stejarii” care în minutul 76 au beneficiat de o lovitură de penalitate, transformată în puncte de Florin Vlaicu.

În primul minut suplimentar de joc, spaniolii au izbutit un eseu, prin Richard Stewart, transformat de Brad Linklater, însă tabela a fost închisă prin eseul lui Melinte, din minutul 84, netransformat.

România a obţinut astfel primul succes din actuala campanie din REC, după ce a pierdut primele două confruntări, 41-13 cu Georgia, la Tbilisi, şi 22-11 cu Portugalia, la Caldas da Rainha, şi aşteaptă acum partida cu Rusia, de la Krasnodar, programată pe 7 martie.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă