15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSportStănişoară: PDL are peste 10 mii de amendamente la bugetul de stat,...

Stănişoară: PDL are peste 10 mii de amendamente la bugetul de stat, le vom susţine pe toate

Liderul deputaţilor PDL, Mihai Stănişoară, a declarat, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii democrat-liberali cumulează peste 10.000 de amendamente depuse la legea bugetului de stat, decizia fiind de a le susţine pe fiecare în parte, estimând astfel o dezbatere “îndelungată” a bugetului pe 2013.

 

“Avem circa 9.300 de amendamente la buget la Camera Deputaţilor, unele fiind comune cu Senatul, însă în total parlamentarii PDL au depus peste 10.000 de amendamente”, a precizat, duminică, Stănişoară.

El a fost întrebat dacă toate aceste amendamente vor fi susţinute separat în cadrul dezbaterilor. “Sigur, le susţinem şi în comisiile de specialitate şi în plen. (…) Noi o să le susţinem, asta e hotărârea. Acum o să vedem pe parcurs ce se va întâmpla, dar ne pregătim pentru o dezbatere îndelungată”, a afirmat Stănişoară.

De asemenea, liderul deputaţilor PDL a menţionat că o eventuală decizie a USL de a se vota respingerea “în bloc” a acestor amendamente ar fi neregulamentară şi un abuz.

Potrivit programului stabilit de Birourile Permanente ale celor două Camere, parlamentarii au avut la dispoziţie săptămâna în curs pentru a depune amendamente la proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2013.

În zilele de luni, marţi şi miercuri urmează fi făcute audierile în comisiile de specialitate pentru fiecare minister în parte, iar începând de joi şi până luni, inclusiv, cele două proiecte de lege vor fi dezbătute în comisiile comune de Buget-Finanţe.

Proiectele de buget urmează să fie dezbătute în plenul Parlamentului marţi, 5 februarie.

Guvernul a avizat miercuri proiectul de buget pentru acest an.

Conform ultimelor date prezentate de Ministerul Finanţelor, proiecţia bugetară este construită pe o ţintă de creştere economică de 1,6% şi un Produs Intern Brut de 623,3 miliarde lei.

Veniturile bugetului consolidat sunt proiectate la 209,2 miliarde lei (reprezentând 33,6% din PIB), iar cheltuielile bugetului general consolidat ar urma să atingă 222,6 miliarde lei (35,7% din PIB), deficitul astfel rezultat fiind calculat la 13,3 miliarde lei (2,1% din PIB).

Cele mai citite

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza."Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci...
Ultima oră
Pe aceeași temă