16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialRadoi si Becali - respinsi, Stoica - la jumatate

Radoi si Becali – respinsi, Stoica – la jumatate

In ultimele zile, comisiile federale au avut “aglomeratie” mare de stelisti pe la usa. Mai intai Mihai Stoica la Comisia de Recurs Federala, apoi Gigi Becali la aceeasi comisie si, inchizand “cercul”, Mirel Radoi la Comisia de Apel au incercat sa isi indulceasca pedepsele primite anterior. Singurul care a reusit ceva-ceva a fost Mihai Stoica.

Radoi ramane suspendat patru etape

Comisia de Apel s-a reunit ieri pentru a dezbate apelul inaintat de clubul Steaua si Mirel Radoi in cazul suspendarii pe o perioada de patru etape din campionat a capitanului ros-albastrilor. Comisia de Apel a respins apelul inaintat de Radoi ca fiind nefondat, jucatorul urmand a ramane suspendat patru etape in campionat, de fapt primele trei runde din Divizia A, plus meciul din Supercupa Romaniei, cu Dinamo, care va deschide sezonul. Probabil ca dupa aceasta decizie, Radoi se va adresa Comisiei de Recurs Federala, ultima instanta sportiva din Romania care mai poate analiza cazul.
Mirel Radoi a venit la audieri insotit de directorul executiv al clubului Steaua, Valeriu Argaseala si de avocatul Catalin Ciubota. Acestia au refuzat sa faca declaratii dupa anuntarea verdictului.

Doar Mihai Stoica

Singurul care a avut, partial, castig de cauza a fost presedintele executiv Mihai Stoica. Comisia de Recurs Federala a admis recursul inaintat de Stoica si a decis reducerea sanctiunii dictate de Comisia de Disciplina si Comisia de Apel, de la un an la sase luni de suspendare, precum si a amenzii aplicate, de la 5.370 la 1.370 de euro. Fapta lui Mihai Stoica a fost incadrata la un alt articol de regulament, unde “producerea de acte de dezordine sau incidente, instigarea ori participarea la comiterea unor asemenea fapte, inainte, in timpul sau dupa incheierea partidei, se sanctioneaza cu suspendare de 3-6 luni”.
Mihai Stoica a fost sanctionat de Comisia de Disciplina cu un an de suspendare si plata unei amenzi de 5.370 de euro, dupa ce a lovit un suporter stelist in timpul partidei cu CFR Cluj din Divizia A. In urma ultimei decizii de luni, Stoica isi va putea exercita atributiile de presedinte incepand cu data de 17 noiembrie.
Totodata, Comisia de Recurs Federala a respins ca nefondat recursul finantatorului SC FC Steaua Bucuresti, Gigi Becali, si a decis sa se mentina hotararea Comisiei de Apel, care a pastrat sanctiunea Comisiei de Disciplina – avertisment si penalitate financiara de 4.000 de euro, sanctiune data pentru declaratii in presa in legatura cu incorectitudinea unor jocuri din Divizia A.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă