12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialLiga ar trebui sa programeze altfel meciurile!

Liga ar trebui sa programeze altfel meciurile!

Duminica seara, intre orele 18,30 si 22, Bucurestiul a fost un oras “paralizat” din punct de vedere fotbalistic. Dinamo a jucat in Stefan cel Mare cu Pandurii, Rapid in Giulesti cu FC Arges si Steaua in Ghencea cu FC National, astfel incat densitatea de suporteri a fost maxima pe strazile Capitalei. Poate ca Liga Profesionista de Fotbal, asa cum a facut-o si in sezoanele precedente, ar trebui sa evite astfel de etape, astfel de confuntari. Dinamo, Steaua si Rapid nu jucau, de regula, in aceeasi etapa pe teren propriu. Tot de regula, daca cumva se intampla ca prima “porunca” sa fie incalcata, Liga evita sa programeze cele trei formatii in aceeasi zi. Acum, insa, totul a fost dat peste cap, iar cele trei “mari” au avut trei ore si jumatate de fotbal disputat la maximum in Bucuresti.

Violente pe toate cele trei stadioane

Daca ar fi sa exageram un pic Ð dar astfel de exagerari pot oricand sa devina o trista realitate! Ð galeriile si-au mutat “razboiul” din strada pe stadion. Dinamovistii s-au certat la cutite cu Ioan Becali, rapidistii au avut ce-au avut cu Dinu Gheorghe, iar in Ghencea doar deschiderea scorului de catre Iacob a potolit spiritele deja incinse intre fani si adeptii lui Gigi Becali. Acum, in aceasta etapa, lucrurile s-au linistit pana la urma pe stadioane. Speram ca pe viitor violentele sa nu iasa in strada pentru ca ne gandim cu groaza la intalnirea (posibila) dintre suporterii Rapidului si cei ai Stelei, la care sa nimereasca “din greseala” si cei ai lui Dinamo. Atentie, asadar, Liga nu trebuie sa mai faca astfel de greseli!

Rapid plange dupa doua puncte

Rapid a fost egalata in minutul 89 al disputei de acasa cu FC Arges, antrenorul Razvan Lucescu ramanand minute bune pe banca de rezerve, dupa fluierul final, parca nevenindu-i sa creada ca a irosit doua puncte acasa. “Fotbalul este foarte nedrept. O echipa care a alergat foarte mult, care si-a creat ocazii, nu a avut nici un pericol pe toata durata partidei la poarta ei nu reuseste sa castige. Este a nu stiu cata oara cand ne batem singuri pe o gafa incredibila in faza de aparare. Supararea este foarte mare, ne batem singuri pentru ca nu suntem uniti, in final ne-am dat singuri gol”, a spus Lucescu.

Contre Andone-Munteanu dupa un 3-0

Dinamo a invins din nou la scor de forfait, dar antrenorul Ioan Andone nu e multumit. “Ma multumeste un singur lucru: rezultatul. Calitatea jocului lasa mult de dorit. Lipsa de concentrare, relaxare, s-au vazut castigatori dinainte. Trebuie sa ne trezim. Am avut o discutie mai tare cu ei la pauza si am vazut ca au inceput repriza a doua mai bine. Cer mai mult respect fata de fotbal, de public si de adversar. Au fost multe pase gresite, nu se dubleaza si nu mai revin in aparare”. La randul sau, insa, mijlocasul Vlad Munteanu e de parere ca oficialii ar trebui sa fie multumiti si cu 1-0. “Nu am avut o prestatie stralucita, dar important e ca am castigat si am adus trei puncte. Parerea mea ca ar trebui sa se multumeasca si cu 1-0, e o victorie. Cred ca e un lucru bun ca nu am primit gol. Poate am fost mai relaxati”, a mai spus Munteanu, dupa ce antrenorul Ioan Andone a criticat evolutia jucatorilor in partida cu Pandurii.

Mesaj pentru Rosenborg din Ghencea

In ultimul meci al etapei, Steaua s-a razbunat pe FC National pentru toate neimplinirile din meciul-tur cu Rosenborg castigand cu 4-0. Oleg Protasov, tehnicianul gazdelor, a subliniat ca a discutat cu jucatorii sai inainte de meci si le-a spus ca cineva trebuie sa plateasca pentru nereusita din partida cu Rosenborg. “Voiam acest lucru pentru a arata ca stim sa dam si goluri. Am trimis astfel un mesaj lui Rosenborg pentru meciul-retur”, a mentionat tehnicianul Stelei. El s-a declarat destul de multumit de jocul echipei. “In general sunt multumit de jocul echipei, insa nu foarte multumit, mai sunt unele lucruri de pus la punct. Oricum, nu este usor sa joci cu o echipa venita sa rupa ritmul. Vor fi multe echipe care vor veni aici pentru asta, dar o sa invatam sa spargem defensivele adverse”, a completat Protasov. La randul sau, antrenorul oaspetilor, Roberto Landi, a vrut sa faca pace cu Oleg Protasov dupa ce a afirmat ca Walter Zenga este un antrenor mai bun decat ucraineanul. “Imi pare rau ca s-au interpretat vorbele mele referitoare la diferenta dintre Zenga si Protasov. Protasov a demonstrat ca a facut o echipa buna. Nu-mi puteam exprima parerea despre el, daca nu-l cunosteam. Acum l-am cunoscut. Nu-mi sta in fire sa fac caracterizari unor oameni pe care nu-i cunosc”, a mentionat Landi. Etapa a doua a Diviziei A ne-a aratat din nou faptul ca Dinamo si Steaua domina intrecerea interna. In rest, multe vorbe si bani aruncati pe fereastra pe jucatori care nu au facut niciodata mare performanta si nimic concret.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă