18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportSorin Oprescu participă la Congresul PSD

Sorin Oprescu participă la Congresul PSD

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, fost membru PSD, a venit, sâmbătă, la Congresul extraordinar al formaţiunii social-democrate, el precizând că prezenţa sa la reuniune se datorează invitaţiei primite şi faptului că nu-şi poate uita originile politice, scrie Mediafax.

“M-am simţit întotdeauna bine, sunt foştii mei colegi, oameni cu care am relaţii de prietenie, aşa cum am şi în celelalte partide. M-au invitat, am onorat această invitaţie, o fac cu plăcere, pentru că nu pot să-mi uit originile politice”, a spus Oprescu.

Întrebat cum comentează faptul că unii social-democraţi nu sunt încântaţi de prezenţa sa la Congres, Oprescu a spus: “Este treaba lor. Ce ar fi dacă am putea să ne iubim cu toţii, să ne strângem îm braţe?”.

Oprescu a mai spus că în PSD sunt oameni adevăraţi, pe care îi respectă şi faţă de care a continuat să aibă aceleaşi bune păreri.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a adresat, sâmbătă, delegaţilor la Congresul PSD, cu sintagma “stimate popor pesedist”, spunând că invitarea sa la reuniune este o dovadă de civilizaţie, discursul său fiind aplaudat de participanţii la reuniune.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat sâmbătă înaintea începerii Congresului partidului că participarea lui Sorin Oprescu la reuniunea social-democraţilor este în calitate de primar al Capitalei şi de invitat, însă a precizat că o reapropriere a acestuia de partid nu este exclusa.

Iliescu a fost întrebat cum apreciază faptul că la congresul PSD va lua parte fostul membru al partidului, primarul general Sorin Oprescu. “Este un semn de civilizaţie, mai peste tot congresele partidelor îl invită de regulă şi pe primarul general al Capitalei”, a replicat Iliescu. Întrebat dacă participarea acestuia la reuniunea social-democraţilor este un semn de reapropriere de PSD, el a răspuns: ” Asta e alta treabă, calitatea lui de invitat este cea de primar general, restul sunt chestiuni de evoluţie a lui”. Întrebat dacă şi-ar dori totuşi o reapropriere de PSD a lui Oprescu, preşedintele de onoare al PSD a replicat: “De ce nu…?!”

Invitarea primarului Capitalei nu este insa pe placul lui Marian Vanghelie. “Oprescu nu trebuia invitat pentru că face afaceri cu PDL, cu Elena Udrea şi Bogdan Buzăianu”, i-a spus Marian Vanghelie lui Victor Ponta vineri seară la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, informează EVZ. “Eu l-am invitat. Îmi asum acest lucru”, i-a replicat Victor Ponta.

Pe lângă primarul general al Capitalei, la Congresul PSD au mai fost invitaţi din partea liberalilor senatorul Teodor Meleşcanu, din partea UDMR senatorul Verestoy Attila, preşedintele PC, Daniel Constantin, din partea PNŢCD, Radu Sârbu, iar din partea PRM Codrin Ştefănescu, dar şi reprezentanţi ai sindicatelor.

Cele mai citite

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....
Ultima oră
Pe aceeași temă