0.1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
AcasăSportSorin Grindeanu, despre schimbările pe care Șerban Nicolae vrea să le aducă...

Sorin Grindeanu, despre schimbările pe care Șerban Nicolae vrea să le aducă Legii grațierii: Guvernul nu susține amendamentele. Noi am trimis un proiect care nu le avea

Premierul Sorin Grindeanu a declarat într-un interviu, în legătură cu amendamentele pe care senatorul Șerban Nicolae le-a adăugat la legea grațierii, că Guvernul nu le susține, iar proiectul nu conține acele amendamente. Declarațiile au fost date într-un interviu la Radio România Actualități.

“Guvernul nu susține amendamentele. Noi am trimis un proiect care nu avea acele amendamente”, a precizat Sorin Grindeanu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți, la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), unde judecătorii analizează contestația la condamnarea în dosarul „Referendumul”, că nu susține grațierea pentru fapte de corupție. În opinia social-democratului, doar Legea grațierii „nu rezolvă problema” supraaglomerației din închisori.

„Doar legea greațierii nu rezolvă problema (n.r – supraaglomerației din închisori). Cred că ministrul Justiției trebuie să vorbească și cu cei de la CEDO. Nu susțin grațierea pentru fapte de corupție. De altfel, nici nu cred că este o grabă foarte mare a acestei legi”, a spus Liviu Dragnea.

Printre amendamentele lui Șerban Nicolae, care sunt discutate astăzi la Comisia juridică a Senatului se numără posibilitatea grațierii faptelor de abuz în serviciu. Concret, Șerban Nicolae a propus eliminarea din lista pedepselor care nu se grațiază a celor prevăzute în articolul 297 al Codului Penal, referitoare la grațiere.

De asemenea, potrivit amendamentelor depuse de Șerban Nicolae de un regim similat se vor bucura și cei acuzați de luare și dare de mită sau trafic de influență.

Nu este prima propunerea controversată lansată de Șerban Nicolae în legătură cu legea grațierii. El  a comentat că proiectul guvernamental trebuie amendat „din temelii” și s-a arătat împotriva condiționării grațierii de achitarea în termen de un an a prejudiciului constat în dosar.

„Nu înţeleg de ce se vorbeşte de acea dispoziţie de recuperare a prejudiciului. Este exagerată şi pune sub semnul întrebării semnificaţia gestului de clemenţă”, a argumentat Nicolae.

Legea grațierii a fost elaborată de fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, provocând controverse după ce , în faza inițială, erau grațiate inclusiv pedepsele de abuz în serviciu. Ulterior, s-a renunțat la această prevedere iar proiectul a fost trimis PArlamentului și nu aprobat prin ordonanță de urgență.

 

 

 

 

Cele mai citite
00:00:37

Papa Francisc îndeamnă la rugăciune pentru pacea în Ucraina

Papa Francisc a condus miercuri o zi de rugăciune pentru pace în Ucraina, cerând ca dialogul să prevaleze asupra intereselor partizane pentru a rezolva...

Papa Francisc îi îndeamnă pe părinți să-și susțină copiii homosexuali

Papa Francisc este cunoscut pentru ideile sale revoluționare care, nu de puține ori, au stârnit admirație dar și stupoare mai ales printre credincioșii conservatori....

Oleg Navalnîi, fratele lui Alexei Navalnîi, dat în urmărire generală. Ce planuri au rușii cu el

Oleg Navalnîi, fratele disidentului Alexei Navalnîi, a fost dat în urmărire generală în Rusia. El a fost plasat pe lista „neagră” după ce a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă