0.9 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSportSorin Grindeanu, despre aderarea României la Agenția pentru Energie Nucleară a OCDE:...

Sorin Grindeanu, despre aderarea României la Agenția pentru Energie Nucleară a OCDE: Este un pas înainte pentru sectorul nuclear din țară

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, la sediul Agenției pentru Energie Nucleară a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), că aderarea României la această agenție reprezintă „un pas relevant înainte” pentru sectorul nuclear din țara noastră, informează Agerpres.

„A deveni membru al Agenției pentru Energie Nucleară este un pas înainte relevant pentru sectorul nuclear din România, deoarece acest lucru va garanta accesul la cele mai bune practici, statistici și cercetări și va asigura un input consistent pentru deciziile Guvernului în privința energiei nucleare. Ne va face, de asemenea, mai rezistenți la provocările asimetrice la care suntem supuși în prezent în domeniile energiei și climatului", a declarat Sorin Grindeanu.

Șeful Executivului a participat, miercuri seară, la ceremonia de aderare a României și a Argentinei la Agenția pentru Energie Nucleară a OCDE (NEA), care a avut loc în prezența secretarului general al OCDE, Angel Gurria, și a directorului general al NEA, William D. Magwood. La ceremonie, șeful Guvernului a fost însoțit de ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, și de ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.

România și Argentina s-au alăturat miercuri celor 31 de state membre NEA, țări cu cele mai avansate programe nucleare din lume. Potrivit Guvernului, prin aderare, se recunoaște faptul că România dispune de infrastructură și o industrie națională dezvoltată în domeniul energiei nucleare și utilizează o tehnologie nucleară sigură, fiind angajată în adoptarea celor mai bune practici în domeniu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă