16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportSimona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Linz

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Linz

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a doua favorită, s-a calificat, la mare luptă, în semifinalele turneului WTA 250 de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 189.708 euro, după ce a învins-o pe italianca Jasmine Paolini, miercuri seara, cu 4-6, 7-5, 6-0.

Halep (30 ani, 22 WTA) a reuşit să câştige, după o luptă de două ore şi 13 minute, un meci care părea pierdut la un moment dat.

Fostul lider mondial a început foarte slab meciul şi a câştigat doar două puncte în primele trei ghemuri. La 3-0 pentru Paolini, Halep a început să îşi găsească reperele, a recuperat break-ul şi s-a apropiat la un singur ghem (4-5), dar şi-a pierdut imediat serviciul şi setul (4-6).

Simona Halep a trebuit să lupte în fiecare set pentru a fi în semifinalele de la Linz

Şi debutul actului secund a fost asemănător, Halep pierzând trei ghemuri la rând deşi a început cu break, din cauza lipsei de mobilitate şi a impreciziei româncei. Paolini (25 ani, 51 WTA), cap de serie numărul şapte, nu a mai putut să menţină nivelul, în timp ce Halep a jucat tot mai bine reuşind să echilibreze jocul (3-3, 4-4, 5-5). Halep a pierdut un singur punct în ultimele trei ghemuri ale setului, câştigat cu 7-5, potrivit agerpres.ro.

Halep şi-a adjudecat decisivul cu un sec 6-0, însă nu a fost deloc facil, Paolini luptând pentru fiecare minge.

Simona Halep a încheiat cu 3 aşi şi 4 duble greşeli, şi un procentaj de 69,5% la punctele reuşite cu primul serviciu. Paolini a avut 3 aşi şi 3 duble greşeli, procentajul la punctele făcute cu primul serviciu fiind de doar 55%. Românca a avut 32 de winners, faţă de 23 ai adversarei, şi 21 de erori neprovocate, faţă de 23 ale italiencei.

Halep a câştigat singurul său meci anterior cu Jasmine Paolini (25 ani, 51 WTA), cu 6-3, 6-4, anul trecut, în turul al doilea la Roma.

Simona Halep, calificată în semifinalele turneului, principalul cap de serie de la Linz după eliminarea Emmei Răducanu, şi-a asigurat un cec de 8.145 de euro şi 110 puncte WTA.

În semifinale, Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintre românca Jaqueline Cristian şi Veronika Kudermetova (Rusia), a patra favorită.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...
Ultima oră
Pe aceeași temă