11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFOTO Şeful ANCOM a demisionat

FOTO Şeful ANCOM a demisionat

Adrian Diţă, numit de Guvernarea PSD-ALDE, la şefia arbitrului telecom (ANCOM), a anunţat vineri, 20 octombrie, că a decis să renunţe la mandatul de preşedinte al autorităţii, potrivit unui email intern adresat angajaţilor şi obţinut de HotNews.ro.

Demisia sa a fost cerută marţi de toţi parlamentarii, pe motiv că ar fi pus în pericol funcţionarea autorităţii prin reorganizarea fulger făcută de acesta, concedierea mai multor experţi cu zeci de ani de experienţă în telecomunicaţii şi detaşarea în ANCOM a unor angajaţi de la Poştă sau SNR, companii reglementate chiar de către ANCOM.

La data de 12 octombrie, Eduard Lucian Lovin şi Bogdan Cristian Iana au fost numiţi vicepreşedinţi ai ANCOM, prin Hotărârea Parlamentului nr. 79, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 805/11.10.2017. Numirea acestor vicepreşedinţi a fost unul dintre motivele demisiei lui Adrian Diţă, au mai arătat sursele.

Pe de altă parte, „mai mulţi membri din Comisia pentru tehnologia informaţiilor şi comunicaţii din Camera Deputaţilor i-au cerut în repetate rânduri demisia lui Adrian Diţă, susţinând că a destructurat ANCOM şi că a dat afară mai mulţi profesioinişti”, a declarat Cătălin Drulă (membru USR), preşedintele acestei comisii parlamentare.

Adrian Diţă a preluat funcţia de preşedinte al ANCOM la data de 11 mai, când plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor l-a votat cu 236 de voturi „pentru” şi 10 voturi „împotrivă”. Anterioor, Adrian Diţă a fost director de Public Affairs la Telekom România.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă