22.4 C
București
vineri, 7 iunie 2024
AcasăSportSecretarul general al PES: Măsurile de austeritate conduc România într-un punct mort

Secretarul general al PES: Măsurile de austeritate conduc România într-un punct mort

Secretarul general al Partidului Socialiştilor Europeni, Philip Cordery, consideră, într-un interviu acordat Agerpres, că măsurile de austeritate pentru care premierul Emil Boc şi-a asumat răspunderea în Parlament, conduc România ‘într-un punct mort’.

 

Cordery subliniază faptul că nici o ţară europeană nu poate ieşi din criza economică fără construirea unor politici de dezvoltare menite să ducă la crearea de noi locuri de muncă, la relansare economică.

‘Dacă se merge în continuare pe ideea tăierilor de salarii şi pensiilor, acest lucru nu va determina decât înrăutăţirea lucrurilor’, a spus Cordery.

Potrivit acestuia, în toamnă, când se va discuta bugetul în Parlamentul European, socialiştii europeni vor adresa o propunere atât la nivelul PE, cât şi la nivelul parlamentelor naţionale, de introducerea impozitării tranzacţiilor.

În ceea ce priveşte o colaborare PSD- PNL, secretarul general al PES consideră că ‘orice măsură care ar putea duce la căderea Guvernului, orice cooperare care se poate face în acest sens, este necesară’. ‘De-abia după aceea va veni timpul ca fiecare partid să-şi explice propunerile în faţa cetăţenilor’, a afirmat Cordery.

Secretarul general al PES a adăugat că socialiştii europeni sunt mândri că PSD este membru al acestei formaţiuni, situaţia nefiind identică de partea Partidului Popularilor Europeni, cărora ‘le este puţină jenă’ că-i au pe democrat-liberalii.

Cele mai citite

Federația Română de Sumo e gata să găzduiască dezbaterea dintre Șoșoacă și Piedone

Ilustrație: Marian Acramescu Chiar în ultimele ore ale campaniei electorale pentru alegerile locale am putea avea parte și de prima dezbatere între doi candidați...

Lecția Abaroa sau despre cum s-a înfrânt prima luptă anticorupție din lume

Povestea luptei împotriva corupției trebuie să aibă un început. Simțind cleștele “intifadei democratice” pe pielea românilor, în urmă cu mai mulți ani, aveam să-l...
Ultima oră
Pe aceeași temă