2.9 C
București
marți, 12 noiembrie 2024
AcasăSportScandal în PRM pentru scaunul lui Becali de la Bruxelles. Mihăescu: "Vadim...

Scandal în PRM pentru scaunul lui Becali de la Bruxelles. Mihăescu: „Vadim să-şi mişte fundul, ca să mă excludă din partid!”

Graficianul Eugen Mihăescu contestă decizia Partidului România Mare  de a-l desemna pe fostul ofiţer de Securitate Dan Zamfirescu în locul lui Gigi Becali în Parlamentul European. Acesta susţine că este încă membru PRM şi că, potrivit legii, el este următorul înscris pe listă care trebuie  să ocupe locul rămas vacant în Parlamentul European.

Eugen Mihăescu  este revoltat de decizia şefului său de partid, Corneliu Vadim Tudor,  de a-l nominaliza pe Dan Zamfirescu drept înlocuitorul lui Gigi Becali în Parlamentul European. Acesta spune că el ar fi trebuit să ocupe postul lăsat vacant  la Bruxelles, întrucât el este următorul înscris pe lista de candidaţi. Mihăescu susţine că şi-a plătit cotizaţia la partid până în decembrie 2012, că este membru  PRM şi îl contrazice pe Vadim Tudor, care a declarat că Mihăescu nu şi-a mai plătit cotizaţia la partid de trei ani şi a fost exclus din partid. „Acum când George Becali îşi va da demisia de la Bruxelles, conform regulamentului Parlamentului European, Vadim a decis să sară peste mine, să sară peste locul cinci, adică peste doamna profesoară Angela Bălan şi peste locul şase, domnul Dumitru Avram, redactor şef al publicaţiilor vadimiste, ca să-i dea mandatul fostului miliţian Dan Dumitru Zamfirescu. Revoltator este că Vadim spune despre mine că m-am autosuspendat pentru că nu mi-am plătit cotizaţia. O minciună cât el de mare: am carnetul semnat şi stampilat până în decembrie 2012″, a declarat pentru Rl Mihăescu.

Vezi Carnetul de membru PRM trimis de Mihăescu ziarului România liberă

Partidul România Mare a comunicat Autorităţii Electorale Permanente numele celui care va ocupa postul de europarlamentar, după ce Becali a devenit deputat în Parlamentul României. Acesta este Dan Zamfirescu şi a fost înscris al şaptelea pe lista de candidaţi. Potrivit legii 33/2007 privind alegerile pentru Parlamentul European, „în caz de vacantă a mandatelor membrilor din România în Parlamentul European, survenită ca urmare a demisiei, a pierderii drepturilor electorale, a incompatibilităţii cu calitatea de parlamentar european sau a decesului, mandatele pentru locurile vacante sunt atribuite următorilor pe listele de candidaţi, în ordinea în care au fost înscrişi pe aceste liste, dacă până la data validării pentru ocuparea locurilor vacante partidele sau formaţiunile politice pe listele cărora au candidat confirmă, în scris, că aparţin acestora”.

Mihăescu susţine  că dispoziţia privind neplata cotizaţiei introdusă de Vadim în statutul PRM încalcă legea partidelor şi este o modalitate prin care „se descotoroseşte de nedoriţi. „Orice partid poate contesta ordinea de pe o listă de supleanţi numai în cazul în care cei înscrişi nu mai sunt membrii ai formaţiunii respective, dar această calitate, prin lege, se poate pierde NUMAI prin doua modalităţi: demisie sau excludere statutară. Dispoziţia privind neplata cotizaţiei introdusă de Vadim în statutul PRM încalcă Legea Partidelor şi este un abuz de care se foloseşte ca să se descotorosească de nedoriţi. De data aceasta, trebuie să inventeze altceva, sa-şi mişte fundul ala mare ca să facă o şedinţă prin care să mă excludă”, a declarat Mihăescu.

Aceasta susţine că a trimis o notificare  Autorităţii Electorale Permanente să lămurească situaţia creată.

Vicepreşedintele AEP, Marian Muhuleţ, a declarat pentru Rl că instituţia pe care o reprezintă nu are competente pe legea partidelor, iar situaţia creată în PRM se poate rezolva numai în tribunal. „AEP nu se poate pronunta în privinţa calităţii de membru a unui partid. Autoritatea nu are competenţe pe legea partidelor. Partidul trebuie să confirme AEP, în scris, că următorul înscris pe listă este membru de partid. Atât”, a precizat Muhuleţ.

Eugen Mihăescu a fost senator, în Parlamentul României, pe listele Partidului România Mare şi vice-preşedinte al Comisiei pentru politică externă a Senatului, în legislatura 2004-2008. În perioada 2005-2007  a fost europarlamentar PRM.

PRM trimite un fost ofiţer al Securităţii în Parlamentul European

Partidul România Mare a comunicat Autorităţii Electorale Permanente numele membrului PRM care va deveni europarlamentar în locul lui Gigi Becali. Acesta este Dan Zamfirescu, în cazul căruia CNSAS a decis, în anul 2007, că a făcut poliţie politică, în perioada comunistă.

Citeşte şi EXCLUSIV RL. Un fost ofiţer al Securităţii îl va înlocui pe Becali în Parlamentul European. Zamfirescu: Sunt mândru că am făcut contraspionaj

Zamfirescu a declarat, pentru RL, că nu este de acord cu decizia CNSAS privind colaborarea lui cu Securitatea. El a spus că a fost, timp de 40 de ani, ofiţer în Ministerul de Interne, nu colaborator al Securităţii. „Una este să fii colaborator, sa faci poliţie politică, alta e să fii ofiţer de Securitate. Eu nu recunosc această instituţie bugetofagă numită CNSAS. Eu mi-am făcut datoria de ofiţer şi o sa mi-o fac până la moarte. Dacă e nevoie o să mor cu arma în mână pentru ţară. Sunt mândru că am fost ofiţer al Securităţii, al contraspionajului românesc”, a spus Zamfirescu.

„PRM, printr-o adresă semnată de preşedintele partidului, Corneliu Vadim  Tudor, a precizat că cel care va ocupa locul lui George Becali la Parlamentul European va fi Dan Dumitru Zamfirescu, al şaptelea candidat  de pe lista PRM de supleanţi pentru Parlamentul European”, se arată în comunicatul trimis de Autoritatea Electorală Permanentă ziarului România liberă.

Zamfirescu a fost deputat de Călăraşi şi a fost membru al Comisiei de politică economică. În perioada 1977 – 1980 a fost economist la Institutul Central de Cercetări Economice, Institutul de Economia Industriei Bucureşti.  Din 1980, timp de zece ani, a fost ofiţer în MAI, iar din 1990 până în 2002 a fost ofiţer SRI. Dan Dumitru Zamfirescu este membru PRM din 2002.

Europarlamentarii au  7.000 de euro salariu lunar la care se adaugă diverse indemnizaţii şi o suma de aproape 18.000 de euro pentru a-şi angaja  asistenţi.

Cele mai citite

CEO-ul BMW critică vehement interzicerea motoarelor termice după 2035, considerând-o un risc major pentru industria auto

Oliver Zipse, directorul general al BMW Group, a lansat noi critici dure la adresa deciziei Uniunii Europene de a interzice vânzarea mașinilor cu motoare...

Reconversia profesională, noua tendință printre români

De ce 60% dintre angajați doresc o schimbare majoră a carierei profesionale în viitor Un studiu recent, realizat de eJobs și Skillab arată că 6...

Eurostat: România are cel mai redus nivel al angajaților part-time din UE

În România, structura angajării part-time prezintă particularități unice în raport cu celelalte state membre Potrivit Eurostat, ponderea angajaților part-time din Uniunea Europeană a crescut ușor...
Ultima oră
Pe aceeași temă