11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportRadu Mazăre: Dacă îmi ies procentele, candidez. Dacă nu, nu

Radu Mazăre: Dacă îmi ies procentele, candidez. Dacă nu, nu

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, vineri, că va candida pentru încă un mandat întrucât procentele care îi sunt atribuite în cel mai recent sondaj de opinie comandat de USL îl avantajează, informează Mediafax.

“După ultimul sondaj, candidez. Poate se strică sondajul până la alegeri, dacă mai amână alegerile. Eu ştiu? Se strică sondajul, nu mai am procentele, nu mai candidez! Nu sunt aşa disperat dacă mai sunt sau nu mai sunt primar. V-am mai explicat, dacă am peste 60 la sută candidez, dacă nu, nu”, a declarat Mazăre după şedinţa Consiliului Local, răspunzând întrebărilor ziariştilor.

Întrebat dacă USL va mai rezista până la alegeri, Mazăre a precizat: “Dar ce sunt eu, Mafalda ? Şi în familii sunt disensiuni, peste tot sunt disensiuni, românii sunt certăreţi de felul lor”.

Radu Mazăre declara, în 19 ianuarie, că va candida pentru un nou mandat doar dacă stă foarte bine în sondaje, adică dacă are peste 60 la sută, iar în caz contrar eventuala alianţă PSD-PNL-PC ar trebui să-l susţină pe Nicolae Nemirschi.

În altă ordine de idei, Radu Mazăre a avertizat că locuitorii Constanţei care au venituri de peste 1.000 de lei pe membru de familie sau de 1.300 de lei în cazul celor care locuiesc singuri vor plăti pentru încălzire dublu faţă de iarna trecută, spune Radu Mazăre, care îi sfătuieşte pe cei cu conturi mai mari de 3.000 de lei să retragă banii ca să primească subvenţie.

“Constănţenii care nu vor avea parte de ajutoare vor plăti dublu încălzirea la iarnă. Dacă până acum preţul era de 170 lei pe gigacalorie, de acum încolo va fi de 338 de lei pe gigacalorie, respectiv dublu. O mare parte a populaţiei va beneficia de ajutoare. Am votat în Consiliul Local că pentru cei cu venituri până în 786 de lei pe membru de familie, respectiv cei care se încadrează în tranşele unde Guvernul acordă ajutoare vom veni suplimentar de la Primărie şi vom acorda şi noi ajutoare, de trei ori mai mult decât Guvernul, în aşa fel încât să plătească la fel ca anul trecut. Cei cu venituri între zero şi 786 de lei pe membru de familie, printr-un sfert sprijinul Guvernului şi trei sferturi sprijinul Primăriei, vor plăti la fel ca anul trecut”, a explicat Mazăre.

Radu Mazăre este primar al municipiului Constanţa din anul 2000, când a candidat ca independent. Din anul 2003 el este membru PSD.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă