16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportPSD vrea sa schimbe regulile jocului in relatia cu PDL

PSD vrea sa schimbe regulile jocului in relatia cu PDL

» La sase luni dupa instalarea Cabinetului Boc, PSD propune ministere si institutii monocolore politic, schimband astfel termenii intelegerii din Coalitie.
 
» Motivele ar fi ca acum este "bulibaseala" in coalitie, iar puterea a devenit o "stropitoare" fara directie in gestionarea treburilor politice.

» PDL prefera sa se abtina de la comentarii, construindu-si in continuare imaginea de partid care lucreaza.

PSD forteaza reorganizarea coalitiei si schimbarea protocolului dupa care functioneaza alianta de la guvernare. Liderii social-democrati solicita PDL sa faca o noua impartire a functiilor de demnitar la nivel central si local. Astfel, vicepresedintele Liviu Dragnea a declarat ca va propune Biroului Permanent National al PSD ca partidul sau sa ceara ca ministerele si judetele sa fie monocolore politic. "Ideea mea a fost asa: cinci luni au aparut nemultumiri din partea PDL fata de ministrii PSD care nu au facut niste numiri, nemultumiri din partea PSD ca ministrii PDL nu au facut niste numiri, am zis ca nu mai este in regula sa avem sursa asta de scandal. Poate e o idee buna ca un partid sa-si asume un domeniu de sus pana jos si in judete. Daca se accepta in BPN, il propunem in coalitie", a precizat Dragnea.

 

In acest context, liderul PSD a afirmat ca, in urma unor discutii purtate cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, directorii demisi saptamana trecuta ar putea fi repusi in functie. Dragnea a specificat ca, in sedinta coalitiei, Radu Berceanu a primit clarificari de la PSD: cei demisi au in continuare sprijinul partidului. "Am discutat cu Radu Berceanu, el a avut nevoie de clarificari, nu i-a demis pe toti, mi se pare ca unul sau doi. Eu cred ca a primit clarificarile si s-ar putea ca lucrurile sa revina la normal la Ministerul Transporturilor", a mai spus Dragnea. Amintim ca saptamana trecuta ministrul Transporturilor a dat afara patru directori din Ministerul Transporturilor, oameni ai PSD, apropiati de-ai lui Liviu Dragnea.

 

In schimb, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur le-a atras atentia celor de la PSD sa fie atenti cu oamenii pe care ii propun in functii de conducere la nivelul ministerelor, lasand sa se inteleaga faptul ca social-democratii au trimis in functii de demnitate publica persoane controversate. Acesta a afirmat ca va purta din nou discutii cu ministrul Dan Nica despre stadiul numirilor politice in administratia locala si centrala, in conditiile in care, dupa sase luni de guvernare, sunt inca persoane de la PDL si PSD care nu si-au ocupat posturile la nivelul deconcentratelor si al ministerelor.

Tinand cont de situatia data, tot mai multe voci din PSD aduc critici dure guvernarii. Marian Vanghelie s-a aratat ieri dezamagit de modul in care functioneaza puterea si a incercat sa se plaseze simbolic de partea publicului. "Eu cred ca lumea s-a saturat de circul asta. Nu e suparare. Pur si simplu este o constatare. Am constatat ca lucrurile sunt complicate, ce sa mai. Da un post, ia un post, da un post, ia un post. Ce sa facem?", a spus Vanghelie, unul dintre artizanii celor mai controversate numiri. Acesta a criticat dur si impozitul forfetar. "Este anapoda, este o chestie care te scarpini cu pieptenul pe spate, daca ati vazut formula asta", a mai spus Vanghelie.

De asemenea, "veteranii" PSD au reactionat foarte dur la ceea ce se intampla la nivelul guvernarii. Lasand deoparte limbajul echilibrat, presedintele de onoare, Ion Iliescu, a afirmat nici mai mult, nici mai putin ca in coalitie este "multa bulibaseala". De asemenea, presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, considera ca puterea functioneaza ca o "instalatie de stropit", adica "nu are o directie foarte clara de actiune". "Coalitia functioneaza, depinde in ce directie functioneaza, pentru ca am impresia ca seamana intr-un fel cu instalatiile astea de stropit prin curte. O data stropeste intr-o directie, alta data in alta directie. Daca ar exista o directie foarte clara, probabil ca am fi mai multumiti de functionarea ei, dar ea, deocamdata, din pacate, da sentimentul ca duce batalii pentru asezarea unor oameni pe posturi, apar toate aceste neclaritati legate de legea salarizarii, pensii, apare nervozitatea", a spus liderul PSD.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis – dă-mi-o mie, NA-TO mie

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis reinventează schema clasică din blaturile fotbalului românesc. În loc de consacrata “dă-mi-o mie, na-ți-o ție”, șeful de la...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă