20.5 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSportPSD Arad îl acuză pe primarul Falcă că MINTE. Vezi de ce

PSD Arad îl acuză pe primarul Falcă că MINTE. Vezi de ce

Reprezentanţii PSD Arad îl acuză pe primarul Gheorghe Falcă că sfidează locuitorii oraşului prin organizarea de evenimente de promovare personală, fără nicio valoare pentru administraţia locală, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de PSD Arad, primarul Aradului, Gheorghe Falcă (PDL), “s-a pretat ieri (miercuri – n.r.) la o sfidare fără precedent a arădenilor”, “pentru o acţiune de imagine personală, fără nicio valoare pentru administraţia locală”.

“Ştrandul Neptun a fost evacuat înainte de terminarea programului. Gheorghe Falcă (…) s-a comportat ca şi cum ştrandul este moşia sa personală şi a dispus de baza de agrement după bunul său plac. El a minţit în faţă jurnaliştii, la o conferinţă de presă, când a spus că nu evacuează baza de agrement. Noi am fost tentaţi să credem că a revenit asupra deciziei aberante de a evacua ştrandul în interes personal, dar s-a dovedit că este o mare naivitate să crezi în cuvântul lui Gheorghe Falcă. Arădenii au fost evacuaţi de la ştrand de către o firmă de securitate, pentru a face loc evenimentului organizat de Gheorghe Falcă”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, PSD Arad nu poate accepta “acest comportament discreţionar din partea unui politician”.

“Gheorghe Falcă nu a înţeles că, în calitate de primar, el este în slujba arădenilor, nu Aradul la discreţia sa. Îi cerem lui Gheorghe Falcă să nu mai ascundă adevărul la conferinţele de presă, în faţa jurnaliştilor şi a opiniei publice, pentru că minciuna are picioare scurte”, se mai arată în comunicat.

Angajaţi ai unor localuri din incinta ştrandului au confirmat, corespondentului MEDIAFAX, că în jurul orei 18.00, agenţii de pază le-au solicitat oamenilor să părăsească baza de agrement.

Totodată, conform surselor citate, unor agenţi economici li s-a cerut să închidă terasele, pentru ca evacuarea să poată fi făcută mai uşor.

În cursul serii, Falcă a prezentat la ştrand viziunea sa de dezvoltare a oraşului, care cuprinde trei puncte: crearea unui pol economic Arad-Timişoara, reconversia Cetăţii Aradului pentru a deveni punct turistic de interes internaţional şi realizarea condiţiilor pentru ca râul Mureş să devină navigabil.

La eveniment au participat câteva sute de persoane, majoritatea intelectuali din PDL, în special profesori şi medici.

La finalul prezentării, cei prezenţi au participat la o recepţie, care a avut loc într-un spaţiu amenajat în zona bazinelor din incinta ştrandului.

Câteva mii de persoane au intrat, miercuri, în Ştrandul Neptun din Arad, plătind bilete sau folosind abonamente, însă ulterior oamenii au primit fluturaşi prin care erau anunţaţi că trebuie să părăsească baza de agrement până la ora 17.00, pentru a face loc unui eveniment organizat de Primăria Arad în cadrul “Zilelor Aradului”.

“Vă mulţumim că aţi ales Ştrandul Neptun. Vă informăm pe această cale că astăzi, miercuri, 21 august, câteva dintre activităţile programate pentru sărbătorirea Zilelor Aradului se vor desfăşura în incinta zonei bazinelor mari de agrement. Vă rugăm să eliberaţi această zonă, cu începere de la ora 17.00!”, scria în fluturaşii distribuiţi oamenilor aflaţi la ştrand.

Acelaşi anunţ a fost făcut şi prin sistemul de difuzoare existent la ştrand.

Evenimentul pentru care Primăria Arad avea nevoie de spaţiu în baza de agrement este o prezentare a strategiei de dezvoltare a oraşului, pe care primarul Gheorghe Falcă anunţa că o va face.

În urma măsurii de închidere a ştrandului, reprezentanţii PSD Arad au reacţionat printr-un comunicat de presă, în care arătau că au informaţii potrivit cărora preşedintele Traian Băsescu ar fi urmat să participe la evenimentul primarului Falcă.

“Din informaţiile pe care le avem, ştrandul va fi închis pentru că se aşteaptă şi vizita lui Traian Băsescu. Nu cred că ştrandul ar trebui închis, pentru că acesta se teme că va fi contestat de către arădeni, după ce la referendumul de anul trecut 7,4 milioane de români au ieşit la vot, iar majoritatea covârşitoare a votat pentru demiterea sa. Genul acesta de decizii arată aroganţa puterii celor de la PDL, este un caz revoltător. Constatăm că în ultima perioadă Aradul a fost transformat într-un teren de lansare a unor proiecte politice agreate de Traian Băsescu, iar administraţia locală, în loc să se preocupe de problemele arădenilor, desfăşoară tot felul de acţiuni cu iz politicianist”, se arăta în comunicat, care mai preciza că “PSD Arad condamnă decizia administraţiei Falcă, prin care ştrandul se închide la ora 17.00”.

Ulterior, primarul Falcă a reacţionat într-o conferinţă de presă, susţinând că nu a dispus închiderea ştrandului şi că administraţia bazei de agrement a înţeles greşit o cerere a Primăriei referitoare la eliberarea parcărilor din incintă la ora 17.00.

“Fluturaşii au fost greşiţi, deoarece nu trebuia să facă referire la eliberarea zonei bazinelor, ci la cea a parcărilor”, declara Falcă, care adăuga că cei care au transmis greşit anunţul către populaţie “au fost mustraţi”.

Falcă mai susţinea că Traian Băsescu nu urma să fie prezent la evenimentul de miercuri seară.

Cu toate acestea, chiar şi după precizările făcute de primar la ora 14.00, administraţia ştrandului îi informa pe vizitatori şi la ora 15.30 că trebuie să elibereze zona la ora 17.00, conform informaţiilor din fluturaşii distribuiţi.

Ştrandul Neptun, aflat pe malul stâng al Mureşului, în centrul municipiului Arad, este considerat cel mai mare din ţară. Baza de agrement se întinde pe o suprafaţă de peste 50 de hectare, din care 30 de hectare sunt utilate, integrând piscine, locuri de plajă, solarii pentru nudişti, un camping cu peste 400 de căsuţe, zeci de localuri (cluburi, discoteci, restaurante), mai multe terenuri sportive şi jocuri specifice parcurilor de distracţii.

În fiecare sezon, ştrandul arădean înregistrează câteva sute de mii de vizitatori.

Cele mai citite

Fostul mare jucător de handbal masculin s-a stins din viață. Ștefan Birtalan avea 75 de ani

Fostul mare jucător de handbal, Ștefan Birtalan, dublu campion mondial și medaliat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, a decedat la vârsta de 75...

EXCLUSIV: Se confirmă dezvăluirile România Liberă – Judecătorul de la Tribunalul București vizat de grupul mafiot pentru soluția dată în Cazul Adamescu

GRUP MAFIOT PENTRU ÎNGENUNCHIEREA JUSTIȚIEI DIN ROMÂNIA ȘI UCIDEREA FIULUI LUI DAN ADAMESCU Foto: de la stânga la dreapta - Procurorul Adrian George Matei, Carmen...

Președintele Iohannis a avansat în grad un general și doi colonei din SPP, pregătind, probabil, noua echipă de conducere

Prin decrete semnate de președintele Klaus Iohannis, un general de brigadă a fost avansat la gradul de general maior iar doi colonei au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă