15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSport"Prezenta UDMR in noul guvern a fost o conditie impusa de PSD"

“Prezenta UDMR in noul guvern a fost o conditie impusa de PSD”

Presedintele Uniunii Civice Maghiare (UCM), Szasz Jeno, considera ca prezenta UDMR in noul guvern a fost o conditie impusa de PSD, pentru a vota noul cabinet.

Liderul UCM a declarat corespondentului Rmpres ca PSD nu ar vota noul guvern daca din el nu ar face parte si UDMR, acesta fiind motivul, in opinia sa, pentru care membrii Uniunii se regasesc in cabinetul restructurat.

"Este posibil ca Hrebenciuc sa aiba mai multa incredere in Verestoy decat in Tariceanu sau Vosganian", a spus Szasz Jeno.

Szasz a tinut sa adauge ca PSD isi doreste un guvern care sa nu aiba rezultate, iar acest cabinet, din care face parte si UDMR, este mai vulnerabil si mai usor de atacat.

Szasz a mai precizat ca vede Partidul Democrat ca un castigator pe termen lung al acestei crize politice, mai ales daca va reusi, impreuna cu PLD, sa dea un suflu nou Aliantei DA.

Presedintele UCM crede ca UDMR nu va reprezenta mai bine interesele maghiarimii, din aceasta pozitie, pentru ca "de 17 ani nu face decat sa reprezinte interesele catorva maghiari aflati in fruntea Uniunii".

Mircea Geoana, presedintele PSD, a declarat ca formatiunea pe care o conduce va sprijini investirea noului Guvern in Parlament. Totodata, liderul PSD a precizat ca nu se asociaza cu nicio formatiune guvernamentala.

"Vom vota strict pentru restructurarea Guvernului si eliminarea Partidului Democrat", a spus Mircea Geoana, sustinand ca "PSD va continua sa ramana in Opozitie si isi va promova in Parlament programul". "Nu vrem sa fim asociati cu o formatiune de dreapta", a completat liderul PSD.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

EXCLUSIV. Băneasa nu e lăsat aeroport de rezervă pentru Otopeni. Avioanele de pe Otopeni, nevoite să treacă munții într-un motor, în caz de urgență

Aeronavele care sunt nevoite să aterizeze de urgență după decolarea de pe Otopeni sau înainte de aterizarea pe acest aroport, în cazul unor defecțiuni...

Remontada cu scandal pe Santiago Bernabeu. Bayern Munchen acuză arbitrajul

Real Madrid a învins-o dramatic, cu scorul de 2-1, pe Bayern Munchen și s-a calificat în finala Champions League, dar nemții acuză că rezultatul...

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...
Ultima oră
Pe aceeași temă