12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportPremierul a convocat grupurile parlamentare pentru discuţia finală pe tema legii salarizării

Premierul a convocat grupurile parlamentare pentru discuţia finală pe tema legii salarizării

Premierul Emil Boc a convocat, pentru miercuri, la Palatul Parlamentului, o reuniune a grupurilor parlamentare ale partidelor aflate la guvernare, pentru o ultimă discuţie privind legea salarizării unitare înaintea şedinţei de guvern, au declarat agenţiei Mediafax surse guvernamentale.

Potrivit acestora, Guvernul analizează în prezent varianta unei majorări pe medie a salariilor în sectorul bugetar de 15%, aplicabilă de la 1 ianuarie 2011, şi acordarea unui sprijin financiar suplimentar persoanelor cu venituri sub 1.000 lei.

În privinţa salariului minim, variantele aflate încă în analiza Guvernului se referă la o valoare cuprinsă între 650 lei şi 690 lei, faţă de nivelul actual de 600 lei.
Liderul grupului minorităţilor de la Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian, a declarat pentru MEDIAFAX, că întâlnirea de miercuri de la Parlament va avea loc la ora 13.00.
Pe de altă parte, referitor la salarii, el a menţionat că există două opinii: o creştere uniformă, cu o compensare pentru salariile mai mici de 1.000 de lei, şi o creştere diferenţiată, ceea ce ar presupune mai multe variante, toate fiind încă la nivel de discuţii.
Executivul intenţionează să îşi angajeze răspunderea pentru proiectul legii salarizării.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă