16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportPortugalia, calificată în optimi, după 1-1 cu Iran

Portugalia, calificată în optimi, după 1-1 cu Iran

Lusitanii au scăpat printre degete câştigarea grupei, fiind egalaţi în prelungiri de Karim Ansarifard (90+3 – penalty), după ce au condus prin golul marcat de Ricardo Quaresma (45), Cristiano Ronaldo a ratat un penalty, iar Spania a egalat in extremis Marocul (2-2). Portughezii putea fi eliminaţi chiar, dacă Amiri marca la ultimul atac al Iranului.

Campioana europeană en titre a fost devansată în clasament de Spania la numărul de goluri marcate (6 faţă de 5), cele două fiind egale la puncte şi golaveraj.

Portughezii au început bine şi Ronaldo (3) a şutat din unghi, însă portarul a prins. Ezatolahi (10) a respins greşit o centrare a lui William Carvalho, dar în cele din urmă iranienii au scăpat cu faţa curată. Lusitanii au fost aproape de gol şi în min. 12, la o eroare a portarului Beiranvand.

Iranul a avut prima situaţie notabilă în min. 22, când portarul Rui Patricio a avut o intervenţie salutară în faţa lui Azmoun. Goalkeeper-ul a fost la post şi la reluarea cu capul trimisă de Ezatolahi (34).

Ronaldo (40) şi-a încercat şansa cu un şut de la mare distanţă, fără probleme pentru portar, dar Beiranvand nu a mai avut ce face la şutul cu exteriorul trimis de Quaresma (45), în vinclu, de la 16 metri.

În debutul reprizei secunde, Portugalia putea tranşa soarta meciului, după ce a primit un penalty pentru faultul comis de Ezatolahi la Ronaldo, acordat după consultarea VAR, dar portarul a apărat şutul lui Cristiano Ronaldo (53).

Vedeta lui Real Madrid a încercat să se revanşeze în min. 66, dar a tras alături la capătul unei acţiuni personale.

Portugalia nu a reuşit să închidă jocul şi iranienii au forţat tot mai mult. Ghoddos (72) a tras bine de la 18 metri, dar balonul s-a dus pe lângă poartă.

În prelungiri, la un atac al echipei antrenate de portughezul Carlos Queiroz, fundaşul Cedric a atins balonul cu mâna, dar arbitrul a dictat penalty, după consultarea VAR, o decizie luată la limită. Karim Ansarifard (90+3) a transformat şi Iranul spera să mai marcheze un gol, cel al victoriei şi al calificării. Persanii au fost aproape de această reuşită, însă Amiri (90+4) a tras în plasa laterală din poziţie excelentă.

Portugalia a ocupat locul al doilea în clasamentul grupei, după Spania, Iranul a încheiat grupa pe locul al treilea, Marocul fiind ultima.

Iran – Portugalia 1-1 (0-1)
Au marcat: Ricardo Quaresma (45), respectiv Karim Ansarifard (90+3 – penalty).
Cristiano Ronaldo a ratat un penalty în min. 53 (a apărat Ali Beiranvand).
Saransk, Mordovia Arena: 41.685 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa B

Cele mai citite

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă