22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportVictor Ponta, despre împrumutul pentru Republica Moldova

Victor Ponta, despre împrumutul pentru Republica Moldova

UPDATE 15:20  Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Palatul Parlamentului că "Am aprobat Memorandumul pentru împrumutul pentru Republica Moldova. O să-l sun pe ministrul Streleț să îi dau vestea bună. Din câte știu acum e la New York. Este un lucru foarte bun și este o gură de oxigen pentru Republica Moldova".

***

Premierul Ponta a ținut să le mulțumească, la începutul ședinței de guvern, celor din Coaliției de guvernare pentru sprijinul acordat la moțiunea de cenzură de marți.

Apoi, premierul a anunțat că va fi supus aprobării Guvernului memorandumul pentru aprobarea împrumutuli pentru Republica Moldova de 150 de milioane de lei. "Avem Memodandumul privind aprobarea Acordului de ajutor rambursabil de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Este un moment dificil şi, dacă nu-i ajutăm noi, nu are cine să-i ajute în aceste moment, dacă nu-i ajutăm, ţara poate să ajungă în situaţia în care forţele politice pro-ruse pun din nou stăpânire ca acum 70 de ani pe Moldova şi cred că este datoria noastră fundamentală".

Ponta a spus că va trimite proiectul de lege în Parlament, precizând că speră să existe un consens şi sprijin politic pentru a ajuta Republica Moldova. "Vom trimite proiectul de lege în Parlament, semnăm acordul, trimitem proiectul de lege, l-am prezentat coaliţiei de guvernare, i-am spus preşedintelui ţării, sper să existe în România, la Bucureşti, un consens şi un sprijin puternic pentru acest sprijin de care este nevoie acum şi fără de care toate eforturile noastre pot să se piardă pentru a aduce Moldova pe drumul european şi pe drumul aproprierii de România, pe care ni-l dorim cu toţii foarte tare", a mai spus premierul.

În 22 septembrie, premierul Victor Ponta anunţa, la finalul şedinţei comune a Guvernelor României şi Republicii Moldova, că va propune Parlamentului un acord privind o asistenţă financiară rambursabilă în valoare de 150 milioane euro pe o perioadă de 5 ani între Guvernul României şi cel al R. Moldova.

Cele mai citite

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...
Ultima oră
Pe aceeași temă