22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportPonta: Papici a fost paraşutat de la Timişoara pentru a executa ordine,...

Ponta: Papici a fost paraşutat de la Timişoara pentru a executa ordine, era un fel de paria

Procurorul Lucian Papici a fost “paraşutat” de la Timişoara pentru a executa ordine, a declarat premierul Victor Ponta, arătând că acesta era un “paria “pentru el, când lucra ca procuror, şi colegi de-ai săi din Parchetul General, transmite Mediafax.

“Sincer, noi cei de la Parchetul General nu l-am considerat pe domnul Papici… a fost paraşutat de la Timişoara ca să execute nişte lucruri şi pentru noi era un fel de paria, aşa. Noi, cei care eram deja la Parchetul General, ştiam că a fost adus să execute ordine. Dar asta e o poveste de acum 15 ani”, a spus Victor Ponta.

El a mai afirmat că există două tipuri de magistraţi, respectiv magistraţi “adevăraţi”, judecători, procurori care trimit pe cineva în judecată doar pe baza probelor şi nu a sentimentelor personale, iar alţii care atacă o persoană indiferent dacă există sau nu probe.

Ce spun foştii colegi procurori despre Ponta si Papici

“Desigur, pentru actualul premier Victor Ponta, parasutat si el la Parchetul General cam in aceeasi perioada cu Papici, a face dosare penale în loc să te uiti la ceas pentru a fugi la meciul de baschet inseamna sa fii paria. Cam tot atunci au fost parasutati la Parchetul General si Robert Cazanciuc, acum ministru al Justiţiei, şi Ovidiu  Buduşan, Doru Dobocan, Nicu Păduraru, Viorel Cerbu, Flavius Cârstnic – era politica cederista de promovare a tinerilor procurori.

Cand nu se  grăbea la meciurile de baschet, mergea la  întâlnirile  cu Adrian Năstase. Repet, pentru Ponta a instrumenta dosare penale în perioadele in care NU era PSD+ul la putere inseamna a fi paria. Papici a ajuns paria după 2001, pentru ca pana atunci a lucrat în dosare grele, cu politicieni corupţi” ne-a declarat unul dintre colegii de generatie ai grupului Papici, care este şi acum procuror.

Opinii similare au si alti fosti procurori, acum avocaţi ( au renuntat la magistratura tot din cauza sicanărilor pesediste . Exemplu notoriu: dorinta exprimată public, in 2001, de ministrul Justitiei de atunci, Rodica Stănoiu – PSD, de a-l aresta  pe fostul sef al Anchetelor Speciale Anticoorupţie Ovidiu Buduşan, azi avocat, pentru ca a făcut dosare penale politicienilor corupţi care au devalizat Bancorex, fostă bancă  a Securităţii, pierderile fiind de circa 3.000.000.000 de dolari, gaura acoperita din bugetul de stat, prin cresteri de taxe)

După 2000, când s-a reinstalat la Cotroceni Ion Iliescu, iar premier a fost numit Adrian Năstase, toti cei care au lucrat în dosare grele între 1997-2000, respectiv în dosarele “Bancorex”, “Afisele pentru Iliescu”, “Firul roşu-Moscova”, contrabanda cu petrol, cu tigari, cu arme, fie au fost obligati  sa plece din magistratura, fie au fost  sicaniţi periodic, obligaţi să dea  note explicative. Unii dintre ei au murit din cauza şicanărilor (Nicu Păduraru, spre exemplu).

Cazanciuc, actualul ministru al Justiţiei si prietenul lui Ponta, n-a fost obligat sa dea note explicative pentru ca a lucrat la biroul de presa si n-a facut dosare. In acea perioada Ponta a facut doua dosare, si acelea clasate ulterior. In celelalte, a pus neinceperea urmăririi penale.

Citeşte şi Dezvăluirile procurorului Papici despre felul în care a încercat Dragnea să-l influenţeze

Cele mai citite

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...
Ultima oră
Pe aceeași temă