12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportPonta, nou atac la Băsescu: A lăsat totul pentru 2015, când domnia...

Ponta, nou atac la Băsescu: A lăsat totul pentru 2015, când domnia sa nu va mai fi la Cotroceni

UPDATE: ”Toate ţintele lui Traian Băsescu au fost puse pentru că nu l-au interesat. A lăsat totul pentru 2015, când domnia sa nu va mai fi la Cotroceni. Chiar cred că asta a avut în minte, o idee să facă rău: “A, da? Ia să vă văd pe voi, ăştia care veniţi după mine, ce faceţi. Vă las şapte bombe în dulap şi deschideţi dulapul acum”, a mai spus Victor Ponta, la Antena 3.

—-

“Priorităţile guvernării. Dreptate pensionarilor. Am reuşit acest lucru. Nu numai că le dăm înapoi, dar le şi mărim. Bugetari. Nu doar că nu tăiem salarii, dar chiar le mărim la câteva categorii ţintite, cum sunt medicii rezidenţi. Aici e vorba despre nişte burse, nu direct a salariilor. Sper să reuşim circa 150 de euro, adică exact cât au salariu în acest moment. Banii aceştia sunt, în primul rând, în semn de respect. 15.000 de medici rezidenţi care vor primi o bursă de 150 de euro”.

Citeşte şi:  VIDEO. Ponta: Mă lipsesc de expertiza lui Băsescu în negocierile cu FMI

“Avem nişte mari proiecte de infrastructură de care România se sufocă. Comarnic – Braşov. Vreau să continuăm Autostrada Transilvania. Sibiu – Braşov este prevăzut în următorul exerciţiu financiar. Se va lega când va fi Comarnic – Braşov. Ideea este să ai semnat Comarnic – Braşiv şi atunci are sens să continui de la Sibiu spre Braşov.”

“Chiar am vrut să facem dreptate. Oamenilor li s-au făcut nedreptăţi. Pe mandatul meu, nu va tăia nimeni pensii şi salarii. TVA nu va creşte, nici cota unică.”

Eliminarea cotei maximale, de 20%, presupune că Guvernul nu va mai stabili de la nivel central nivelul taxelor, iar consiliile locale vor stabili cu cetăţenii dacă reduc sau cresc taxele, susţine premierul Victor Ponta, la Antena 3.

“Nu mai trebuie să stabilească Guvernul central nivelul taxelor. Autorităţile locale vor avea dreptul ca, la un moment dat, să se consulte cu cetăţenii şi să spună dacă reduc sau măresc taxele”, a spus Ponta.

Potrivit unui document obţinut de Mediafax, impozitele şi taxele locale vor putea fi majorate suplimentar pentru persoanele fizice cu mai mult de 20%, această limită-maximă la care primarii sunt obligaţi în prezent să se raporteze urmând să fie eliminată de Guvern pentru proprietarii persoane fizice şi menţinută doar pentru firme.

Modificarea va fi făcută prin schimbarea prevederilor Codului Fiscal şi argumentată prin “dificultăţile financiare” ale autorităţilor locale şi necesitatea protecţiei mediului de afaceri.

“Având în vedere dificultăţile financiare ale autorităţilor locale şi creşterea autonomiei locale în luarea deciziilor, ca măsură de protecţie a mediului de afaceri, limita maximă a cotelor adiţionale de 20% a fost menţinută numai pentru persoanele juridice”, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de ordonanţă de urgenţă obţinut de Mediafax, la capitolul “schimbări preconizate”.

În prezent, autorităţile administraţiei publice locale pot stabili cote adiţionale la impozitele şi taxele locale faţă de nivelurile aprobate de Guvern doar până la 20%, limită-maximă calculată fără discriminare atât în cazul persoanelor fizice, cât şi în cazul persoanelor juridice.

Cele mai citite

Unul dintre liderii grupării Hells Angels din România a fost prins în Spania

O anchetă germano-spaniolă, sprijinită de Europol, a vizat o rețea infracțională implicată în traficul de droguri și de arme de foc. Liderul rețelei coordona...

Atac armat în Londra. Sunt mai multe persoane rănite

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat la Hainault, în estul Londrei, după ce a atacat trecători cu o sabie...
Ultima oră
Pe aceeași temă