16.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăInternaționalOpt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat ministrul de Interne şi serviciul de pompieri, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

“Opt victime au murit prin asfixiere în interiorul restaurantului”, a declarat agenţia oficială de ştiri Ani, citând serviciul de pompieri din Beirut.

Pompierii au stins un incendiu într-un mic restaurant din capitală după ce “o scurgere de gaz a provocat o explozie în restaurant”, a adăugat Ani, citând aceeaşi sursă.

Ministrul de Interne Bassam Mawlawi, care s-a deplasat la faţa locului, a declarat presei că cel puţin opt persoane au fost ucise “prin asfixiere”.

Accidentul “arată că acest loc nu a respectat standardele de siguranţă publică”, a deplâns situaţia deputatul Ibrahim Mneimneh, care a vizitat şi el locul incendiului.

Economia Libanului este în cădere liberă de la sfârşitul anului 2019, ceea ce agravează o problemă de supraveghere publică de lungă durată existentă în mai multe sectoare. 

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri la nivelul feţei şi membrelor, în urma unei explozii care s-a produs în casa lor situată în municipiul Giurgiu, deşi locuinţa nu era racordată la reţeaua de gaze, iar butelia era închisă.

“ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe strada Soarelui, din municipiul Giurgiu în urma producerii unei explozii. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere, o descarcerare, o ambulanţă SMURD şi două SAJ. Salvatorii ajunşi la faţa locului au constatat că trei persoane au suferit arsuri în urma unei explozii care nu a fost urmată de un incendiu, iar locuinţa nu era racordată la reţeaua de gaze, butelia folosită în casa respectivă fiind găsită închisă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Paradox: forța de muncă mai scumpă, productivitate mai mică

Un paradox economic al României este acela că, în timp ce costurile cu forța de muncă se măresc, productivitatea scade, semnalează un articol publicat...

Paradox: forța de muncă mai scumpă, productivitate mai mică

Un paradox economic al României este acela că, în timp ce costurile cu forța de muncă se măresc, productivitatea scade, semnalează un articol publicat...

Pandele a încercat să se autoplagieze și să-și ducă teza la Primăria Capitalei. Plagiat în toată Firea

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul-doctor de Voluntari, Florin Pandele, este acuzat că a comis furt intelectual. Se pare că Florentin Pandele ar fi încercat să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă