16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportPonta: La Londra nu e posibil-Regina să ofere post de premier liderului...

Ponta: La Londra nu e posibil-Regina să ofere post de premier liderului opoziţiei, cu şeful MI6 pe hol

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, luni, la conferinţa susţinută de fostul premier britanic Tony Blair, că la Londra nimeni nu şi-o poate imagina pe Regina Elizabeth a II-a oferindu-i liderului opoziţiei funcţia de şef al Guvernului, avându-l pe şeful MI6 pe hol, potrivit Mediafax.

“Eu nu am fost premier ca Tony Blair. Pot spune că aproape am fost prim-ministru. Nu am fost suficient de rapid pentru a înhăţa jobul, pentru că a fi premier tocmai asta presupune, să fii foarte rapid atunci când cineva îţi propune postul. E ceva ce trebuie să fii român ca să înţelegi şi eventual să o şi guşti. De aceea îmi place politica din România şi cred că vom avea mai multe surprize aici”, a glumit Ponta.

El a adăugat că e sigur că la Londra nimeni nu şi-o poate imagina pe Regină făcând glume cu liderul opoziţiei, spunându-i că nu exclude că va fi premier, avându-l însă deja în hol pe şeful MI6, gata pregătit să devină şeful Cabinetului. Ponta a reprodus chiar un astfel de dialog imaginar între Regină şi liderul opoziţiei de la Londra, imitând în glumă accentul britanic al suveranului Regatului Unit.

De asemenea, liderul PSD şi-a exprimat admiraţia pentru Tony Blair, pentru activitatea sa de premier şi tânăr lider al Partidului Laburist, pe care a reuşit să îl ducă la guvernare după o perioadă de 18 de ani în opoziţie. “Eu le-am spus colegilor din PSD că noi va trebui să fim mai rapizi, că nu vom aştepta să se facă 18 ani de opoziţie”, a glumit Ponta din nou.

Liderul PSD a arătat că Tony Blair a reuşit să dovedească faptul că, într-o lume politică dominată de conflicte ideologice, sunt posibile ambele sensuri ale eşichierului ideologic care păreau că se exclud. “Tony Blair a dovedit că putem avea creştere economică solidă şi putem susţine în acelaşi timp un stat social puternic (…) Este o lecţie importantă pe care ţările actuale trebuie să o înveţe şi e o soluţie şi pentru viitorul României în UE”, a spus Ponta.

Totodată, liderul PSD a precizat că a avut cel mai mult de învăţat în cariera sa de politician de la “cel mai bun premier” pe care l-a avut România, Adrian Năstase, care l-a convins să intre în politică, dar şi de la Tony Blair, cel mai bun premier progresist al Marii Britanii, care l-a convins cum să facă politică.

Ponta şi-a mai amintit că în urmă cu 10 ani, când a renunţat la cariera de procuror pentru a intra în PSD, a avut ocazia să participe la un congres al Partidului Laburist, moment în care nu a reuşit să se apropie de cel pe care îl considera un model, însă în prezent poate să spună că a meritat să aştepte un deceniu pentru a fi alături de acesta şi a-l prezenta la conferinţa organizată la Universitatea Româno-Americană.

Conferinţa “The Future of Europe in the new global order” susţinută de fostul premier Tony Blair este organizată de Fundaţia Multimedia pentru Democraţie Locală şi Center for American Progress. Pe lângă liderul PSD, printre participanţi se numără foştii preşedinţi ai României Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, preşedintele PC Daniel Constantin, precum şi foştii premieri Petre Roman, Victor Ciorbea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Cele mai citite

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă