11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportPonta: În cazul Viktor Orban am o părere diametral opusă faţă de...

Ponta: În cazul Viktor Orban am o părere diametral opusă faţă de Antonescu. Nu e un model pentru mine

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că opinia sa legată de strategia şi atitudinea prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, faţă de Comisia Europeană este diametral opusă comparativ cu cea a liderului PNL Crin Antonescu, deoarece oficialul ungar nu reprezintă pentru el un model, potrivit Mediafax.

“În materie de Viktor Orban, în mod sigur nu mă înţeleg cu Antonescu, avem păreri diametral opuse şi cu atît mai mult eu nu cred că strategia de comunicare pe plan european este strategia adoptată de Orban, mai degrabă cred că este o strategie falimentară. Cred că pe plan intern avem de fiecare dată tendinţa de a trata lucrurile un pic mai superficial şi cel mai sperficial mi s-a părut faptul că pentru această declaraţie a lui Antonescu mi s-a cerut socoteală mie şi lui Antonescu de către reprezentanţii PDL, adică cei care sunt din grupul politic din parlamentul European care îl susţine pe Viktor Orban. Repet, însă, şi sper să nu apară niciun conflict ntre mine şi Antonescu pe această temă, că pentru mine nu reprezintă un model strategia şi atitudinea lui Orban faţă de Comisia Europeană”, a spus Ponta la Digi 24.

În urmă cu o săptămână, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, tot la Digi 24, că apreciază la premierul Ungariei, Viktor Orban, modul în care ştie să primească criticile oficialilor europeni şi să fie contraofensiv, dovedindu-se mai puţin “timid” decât alţii. Antonescu a menţionat, în acelaşi timp, că nu este de acord cu derapajele din Ungaria în raport cu modificarea Constituţiei.

Vicepreşedintele PDL Radu F Alexandru a criticat aceste afirmaţii apreciative ale preşedintelui PNL faţă de premierul Ungariei Viktor Orban, precizând că PDL îi solicită premierului Victor Ponta să se delimiteze de punctul de vedere al copreşedintelui USL.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă