12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportPonta, despre referendumul din 2009: Doar comuniştii au făcut o singură cameră

Ponta, despre referendumul din 2009: Doar comuniştii au făcut o singură cameră

Premierul Victor Ponta a vorbit, joi seara, în cadrul unei emisiuni la B1TV, despre revizuirea Constituţiei şi despre referendumul din 2009, realizat pe tema reducerii numărului de parlamentari, al cărui rezultat nu a fost pus în aplicare.

Citeşte şi: Vosganian: Referendumul lui Băsescu ar putea ajuta USL. Vezi de ce

”Eu am votat împotrivă, cred că unicameralismul este o formă care s-a aplicat în România numai pe vremea comunismului. De la Cuza încoace am avut bicameralism şi gândirea a fost comunistă atunci când s-a mers la referendum. În ce priveşte numărul parlamentarilor, eu le-am cerut colegilor din Comisia de revizuire să fie maxim 400 de parlamentari. Este dreptul preşedintelui să-l convoce. Voi vota NU (la noul referendum -.n. red.), este dreptul meu să votez să nu mă întorc pe vremea comuniştilor”, a comentat premierul propunerea preşedintelui Traian Băsescu de a realiza un nou referendum pe tema modificării  structurii Parlamentului.

Citeşte şi: Ponta, despre Bechtel: A fost un contract bun

Şeful Executivului a mai spus că nu este mulţumit de activitatea Guvernului pentru că mai are lucruri de făcut, iar „electoratul român va avea ocazia să sancţioneze activitatea noastră ”.

N-am minţit cu nimic şi nici n-am înşelat, electoratul român va avea ocazia de a analiza activitatea guvernului la europarlamentare, dacă nu în 2016. Sunt absolut convins că ceea ce am promis pot să fac şi o să fac. Facem lucrurile în ordinea în care se pot face. (…) Cred în continuare că Guvernul Boc a fost unul incompetent şi corupt. Nu cred că eu am fost sau n-am fost principalul responsabil pentru criza politică din vara trecută. Criza politică a fost rezultatul uneo evoluţii”, a spus premierul.

Deşi nu este mulţumit de activitatea Guvernului, premierul a spus că salariile vor creşte şi se vor crea mai multe locuri de muncă pentru că Executivul încearcă să atragă investitori străini.

Citeşte şi: Adrian Năstase: Tot ceea ce mi s-a întâmplat a fost o vendetă a lui Băsescu

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă