12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportPonta, despre cererea lui Băsescu pentru o Constituţie conform referendumului: Parlamentul e...

Ponta, despre cererea lui Băsescu pentru o Constituţie conform referendumului: Parlamentul e suveran

Parlamentul este suveran şi nici preşedintele, nici primul-ministru nu pot impune Legislativului ce anume să decidă în comisia constituţională, a declarat premierul Ponta, ca reacţie la cererea adresată Camerei Deputaţilor de preşedintele Băsescu pentru revizuirea Constituţiei conform referendumului, potrivit Mediafax.

“Parlamentul e suveran şi nici preşedintele Băsescu, nici eu, ca prim-ministru, nu putem să impunem Parlamentului ce să decidă în comisia constituţională şi, după aceea, în plen. Putem să facem propuneri, dar decizia aparţine Parlamentului”, a spus Ponta.

La remarca moderatorului că românii au votat prin referendum pentru un Parlament unicameral cu doar 300 de membri, premierul a răspuns că este adevărat, dar că îşi aduce aminte că, în vara anului trecut, când a fost adoptată Legea privind alegerile parlamentare care conducerea la un număr de 300 parlamentari, PDL a atacat actul normativ la Curtea Constituţională.

“Sunt absolut convins că Parlamentul ştie să decidă cel mai bine”, a conchis Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu solicită Camerei Deputaţilor, într-o scrisoare transmisă, joi, preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, să continue dezbaterile la proiectul de revizuire a Constituţiei transmis la Parlament în iunie 2011 şi care transpune rezultatele referendumului din 2009.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă