15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportPonta: Băsescu vrea să desfiinţeze judeţele nu că nu sunt bune, ci...

Ponta: Băsescu vrea să desfiinţeze judeţele nu că nu sunt bune, ci pentru că nu le mai câştigă PDL

Liderul PSD, Victor Ponta, afirmă că USL are strategii diferite pentru alegerile locale şi cele parlamentare şi ia în calcul actuala organizare teritorială, opunându-se propunerii PDL deoarece “Băsescu vrea să desfiinţeze judeţele nu pentru că nu sunt bune, ci pentru că nu le mai câştigă PDL”, potrivit Mediafax.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, ce strategie are USL pentru alegerile de anul viitor, dacă se pregăteşte pentru alegeri comasate sau separate şi dacă ia în calcul reorganizarea administrativ-teritorială, aşa cum o propune actualul Guvern.

“Când se vor desfăşura alegerile, îmi pare rău, dar nu pot spune eu. Noi trăim cu speranţa că în România vor mai fi alegeri vreodată. În mod normal, ar trebui să fie 2012, dar nu ştim dacă în iunie sau noiembrie. Dacă vor fi separate sau comasate, trebuie să avem strategii diferite. Noi credem că e normal să fie la termen, adică în iunie cele locale şi în noiembrie cele generale. Dar chiar dacă le vor face împreună în noiembrie, noi vom participa şi le vom câştiga”, a afirmat Ponta.

El a precizat că USL ia în calcul actuala organizare administrativ-teritorială – judeţe, oraşe, comune – nefiind de acord cu desfiinţarea unităţilor administrativ-teritoriale pe criterii politice.

“Nu desfiinţat judeţe şi nu desfiinţat unităţi administrativ-teritoriale pe criteriu politic. Băsescu vrea să desfiinţeze judeţele nu pentru că nu sunt bune, ci pentru că nu le mai câştigă PDL. De ce vrea să desfiinţeze judeţul Sibiu? Pentru că aici se vor bate la CJ candidatul USL cu cel al FDGR. Dacă ar avea vreo şansă PDL să câştige, nu ar mai vrea să îl desfiinţeze. E un act iresponsabil, tipic pentru Băsescu, un personaj iresponsabil”, a afirmat Ponta.

Întrebat despre candidaţii USL pentru alegerile locale din judeţul Sibiu, Ponta a afirmat că aceştia “vor câştiga CJ şi cele mai multe primării din judeţ”.

Ponta a spus că este în continuare posibilă “o construcţie electorală comună” cu actualul primar al Sibiului, Klaus Iohannis, care nu a fost niciodată “duşmanul politic al USL”.

Victor Ponta a participat, vineri, la Sibiu, la o întâlnire cu reprezentanţii organizaţiilor locale ale PSD, PC şi PNL, în care s-au discutat strategiile pentru alegerile de anul viitor şi cum pot fi maximizate şansele uniunii în acest judeţ.

Cele mai citite

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

VIDEO. Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist îi cer premierului Pedro Sanchez să rămână în funcție

Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist au venit sâmbătă, 27 aprilie 2024, din întreaga Spanie la un miting la Madrid pentru a-i cere premierului...

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...
Ultima oră
Pe aceeași temă