21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportPonta, ATAC la Băsescu: A semnat pentru Bica după ce refuzase alte...

Ponta, ATAC la Băsescu: A semnat pentru Bica după ce refuzase alte propuneri

Premierul Victor Ponta l-a atacat duminică seara pe președintele Traian Băsescu spunând că acesta a semnat numirea Alinei Bica la conducerea DIICOT după ce refuzase alte propuneri. Mai mult, Ponta a subliniat că problemele legate de retrocedări au început cu primul mandat al preşedintelui în exerciţiu, iar abia acum, la finalul mandatelor acestuia, pot fi aflate, scrie Mediafax.

Întrebat la un post TV cum s-a ajuns la numirea Alinei Bica la şefia DIICOT, Ponta a răspuns că a existat un numitor comun între el, care deţinea la acel moment funcţia de ministru interimar al Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi preşedintele Traian Băsescu, care a semnat numirea acesteia după ce refuzase alte propuneri.

"Atunci eram într-un blocaj legat de şeful DNA, procuror general şi şef DIICOT, au fost mai multe persoane propuse la un moment dat, selectate de fostul ministru al Justiţiei, de doamna Pivniceru – unii dintre ei, cum a fost domnul Niţu, de exemplu, alţii, propuşi de CSM, alţii, propuşi chiar de către colegi, procurori – şi a fost un numitor comun între cel care trebuia să facă propunerea – eu eram ministrul Justiţiei în perioada aceea – CSM, care trebuia să dea avizul – dacă nu mă înşel a dat un aviz unanim, deci înseamnă că nici ei nu ştiau, eu cu atât mai puţin, că nu ştiu ce a făcut doamna… – şi preşedintele, care a semnat după ce refuzase alte propuneri făcute de doamna Pivniceru pentru respectivele funcţii", a spus Ponta.

El a susţinut că nu avea nicio informaţie cu privire la eventuale fapte de natură penală comise de Alina Bica.

"Dacă n-avea CSM-ul şi preşedintele ţării, vă daţi seama că eu nici în mod legal n-aveam cum să am acces", a arătat Ponta.
El a susţinut totodată că deşi fenomenul retrocedărilor ilegale a început în 2005 şi au fost făcute nenumărate sesizări autorităţilor competente, abia acum apar informaţiile despre problemele privind retrocedările, mai scrie Mediafax.

"E un fenomen din 2005, nu e 2011. 2010-2011, a fost exact când era sărăcia mai mare, corupţia era mai mare. Fenomenul a început prin Legea 247/ 2005, în primele luni ale mandatului Băsescu, şi, în sfârşit, trebuie să plece domnia sa ca să putem să aflăm cât de multe lucruri", a afirmat Ponta.

Premierul a mai spus că, în această perioadă, miliarde de euro, prin proprietăţi şi acţiuni la Fondul Proprietatea, "s-au scurs" în străinătate, iar moştenitorii îndreptăţiţi rareori au putut beneficia de retrocedări.

Cele mai citite

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...
Ultima oră
Pe aceeași temă