13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportViceprimarul Cornel Pieptea reales în funcție la doar câteva ore după demisie

Viceprimarul Cornel Pieptea reales în funcție la doar câteva ore după demisie

UPDATE: Consilierul general PNL Cornel Pieptea, care luni și-a dat demisia din funcția de viceprimar a fost propus și reales în această funcție, relatează Mediafax

Pieptea a fost reales viceprimar în unanimitate, cu 40 de voturi.

El și-a dat demisia din această funcție înainte de desemnarea primarului interimar al Capitalei dintre viceprimari și, după ce Ștefănel Dan Marin (UNPR) a fost ales în locul lui viceprimar și apoi primar interimar, Pieptea a fost ales viceprimar pe funcția eliberată de Marin.

Pieptea a explicat că atunci când nu va mai fi nevoie de un primar interimar, Marin va reveni în funcția de viceprimar în care a fost ales marți, iar el va redeveni doar consilier general.

———–

Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, şi-a anunţat demisia din funcţia pe care o ocupa cu puţin timp înainte ca şedinţa CGMB să înceapă, şedinţă de îndată în care trebuie să se numească un primar general interimar după suspendarea lui Sorin Opreascu după decizia definitivă a Curţii de Apel Bucureşti privind arestarea preventivă pentru 30 de zile. Conform surselor, după demisia lui Pieptea, cele mai mari şanse pentru a deveni primar interimar le are consilierului UNPR, Ştefănel Dan Marin, scrie Mediafax.

După alegerea noului viceprimar, consilierii municipali urmează să desemneze unul dintre cei doi viceprimari care să exercite atribuţiile funcţiei de primar al Capitalei, după suspendarea lui Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru luare de mită.

În şedinţa de îndată a CGMB se va mai supune la vot şi delegarea unui consilier din CGMB care să exercite atribuţiile viceprimarului desemnat în funcţia de primar general.

Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei, marţi, după decizia definitivă de arestare preventivă, ordinul de suspendare emis de prefect fiind trimis Consiliului General al Municipiului București, pentru desemnarea primarului interimar.

 

 

 

Cele mai citite

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă