22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportPDL speră ca Leonard Orban să fie instalat săptămâna viitoare la Ministerul...

PDL speră ca Leonard Orban să fie instalat săptămâna viitoare la Ministerul Afacerilor Europene

PDL susţine înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt, Sever Voinescu, adăugând că nu crede că va fi o problemă ca marţea viitoare să se dea votul în Parlament şi la jumătatea săptămânii viitoare noul ministru Leonard Orban să fie instalat, potrivit Mediafax.

Voinescu a precizat după BPN că noul Minister al Afacerilor Europene urmează să gestioneze absobţia fondurilor europene şi să fie interlocutorul privilegiat al României cu Comisia Europenă.

El a adăugat că din punct de vedere structural acest minister va cuprinde actualul departament al Afacerilor Europene, aflat în subordinea primului ministru şi Agenţia pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din Ministerul Finanţelor şi va avea un rol de coordonare.

Sever Voinescu a adăugat că Leonard Orban este propunerea pentru ocuparea postului de ministru.

El a mai spus că potrivit articolului 85 alineat 3 din Constituţie fiind vorba de o operaţie de restructurare a Guvernului – adică se adaugă un minister, urmează ca Parlamentul să aprobe această decizie.

“Ne aşteptăm ca săptămâna viitoare să fie acest vot în Camerele reunite”, a spus Voinescu, adăugând că este convins că votul va fi pozitiv.

“Nu văd de ce opoziţia s-ar opune pentru că interesul pentru absobţia fondurilor europene ţine de interesul naţional. Nu cred că va fi o problemă, marţi, săptămâna viitoare să se dea acest vot şi la jumătatea săptămânii viitoare ministrul să fie instalat”, a spus Voinescu.

Întrebat în legătură cu faptul că în legea de organizare şi funcţionare al Guvernului prevede ca în cazul modificării structurii Guvernului, Parlamentul să dea un vot de încredere pentru Guvern, Sever Voinescu a spus că nu e cazul unei revalidări a Guvernului.

“Nu mă îndoiesc că va fi o dezbatere pe această temă, dar noi vom merge pe calea Constituţiei. Propunerea de modificare a listei Guvernului şi cu propunerea lui Leonard Orban pentru funcţia de ministru”, a precizat Voinescu.

El a adăugat că pentru el un nou Guvern înseamnă un nou prim-ministru, explicând că numărul de ministere se poate modifica, la fel şi numele miniştrilor, dar atâta vreme cât există un prim-ministru există un singur Guvern.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă