12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportPD si PLD boicoteaza sedinta de azi a Parlamentului

PD si PLD boicoteaza sedinta de azi a Parlamentului

Liderii PD si PLD au stabilit, in cadrul intalnirii de luni dimineata, ce a avut loc la sediul liberal-democratilor, sa nu participe la sedinta Parlamentului dedicata angajarii raspunderii Guvernului pentru votul uninominal. Liderul PD, Emil Boc, presedintele executiv Adriean Videanu si secretarul executiv Vasile Blaga s-au intalnit, luni, cu conducerea PLD – presedintele Theodor Stolojan, presedintele executiv Gheorghe Flutur, presedintele CRN, Valeriu Stoica, precum si vicepresedintii Florin Popescu, Gabriel Sandu, Cristian Boureanu.

Theodor Stolojan a spus ca parlamentarii celor doua formatiuni nu se vor prezenta luni in Parlament, dar nici nu vor depune o motiune de cenzura.

Emil Boc a precizat ca decizia celor doua partide este aceea de a astepta ca romanii sa se pronunte cu privire la forma in care legea privind votul uninominal sa fie adoptata.

"Atata vreme cat exista un referendum deja pe rol, PD si PLD vor astepta ca poporul sa se pronunte si apoi vor participa la dezbaterea parlamentara, pentru a adopta o lege in conformitate cu ceea ce poporul decide la referendum", a spus democratul, citat de Rompres.

"Textul motiunii este finalizat, a fost agreat de PD, dar vom discuta despre motiunea de cenzura dupa 25 noiembrie", a declarat presedintele PD.

Partidul Democrat (PD) si Partidul Liberal Democrat (PLD) vor sustine varianta de uninominal propusa de presedintele Traian Basescu, atat in campania pentru referendum, cat si in adoptarea unui proiect legislativ pe aceasta tema in Parlament, a declarat, luni, presedintele PLD, Theodor Stolojan.

El a afirmat ca cele doua partide vor participa separat in alegeri, fiecare pe culoarul ideologic pe care il reprezinta, insa vor colabora in ceea ce priveste campania pentru referendumul privind votul uninominal.

"Milioanele de romani trebuie sa inteleaga, sa mearga la vot pentru referendum si sa voteze pentru varianta propusa de presedintele Traian Basescu", a declarat Stolojan, citat de Rompres.

La randul sau, presedintele PD, Emil Boc, a spus ca varianta de vot uninominal pe care cele doua formatiuni o vor sustine este "varianta dupa care sunt alesi acum primarii". Liderul PD a subliniat ca votul poporului va transa varianta de vot uninominal pe care o doresc cetatenii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă