21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportPC cere întâlnire de URGENŢĂ a USL pe tema nominalizărilor la Parchete

PC cere întâlnire de URGENŢĂ a USL pe tema nominalizărilor la Parchete

PC propune o întâlnire oficială a liderilor USL, în cursul zilei de miercuri, pentru identificarea unei abordări “responsabile”, care “să concilieze opiniile diferite şi să asigure o poziţie unitară şi transparentă a Uniunii pe tema nominalizărilor la conducerea Parchetelor”, potrivit unui comunicat remis România liberă.

Citeşte şi Liberalii ar putea renunţa la Ministerul Justiţiei – surse

“Referitor la dezbaterile publice privind numirea Procurorului General şi Procurorului Şef al Direcţie Naţionale Anticorupţie, Partidul Conservator consideră că Uniunea Social Liberală are voinţa şi capacitatea de a-şi respecta, în egală măsură, atât angajamentele asumate în raport cu cetăţenii români, care i-au acordat încrederea, legitimitatea de a guverna şi un mandat pentru o schimbare profundă, cât şi obiectivele agreate împreună cu partenerii europeni.

În acest sens, PC propune partenerilor din USL o întâlnire oficială a liderilor, în decursul acestei zile, pentru a identifica o abordare reponsabilă, care să concilieze opiniile diferite şi să asigure o poziţie unitară şi transparentă a Uniunii pe tema nominalizărilor la conducerea Parchetelor”, se arată în documentul citat.

În urma propunerii făcute de Victor Ponta la şefia DNA, liberalii iau în calcul renunţarea la portofoliul Justiţiei, susţin surse citate de Realitatea TV.

Citeşte şi Victor Ponta s-a RAZGANDIT. A făcut propunerile: Tiberiu Niţu – procuror general, Kovesi-sef DNA. Motivul: Parchetul nu e mosia lui Morar

Liderii PNL urmează să se reunească miercuri, la ora 17.00, în şedinţa Biroului Permanent al partidului. Iniţial, liberalii ar fi trebuit să nominalizeze un nou ministru al Justiţiei, care ar fi trebuit, ulterior, să se ocupe de procedura numirii noilor procurori şefi.

Însă după răsturnarea de situaţie cauzată de propunerile făcute de Victor Ponta ca interimar la Justiţie, liberalii, nemulţumiţi, ar putea renunţa la acest minister.

Citeşte şi Numirea lui Kovesi la DNA. Despre o mare MANIPULARE şi adevăratul scop al lui Ponta şi Antonescu

Cele mai citite

ANAF va avea un compartiment de Evidență Operativă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a înființat un compartiment de Evidență Operativă, anunță un articol publicat pe site-ul termene.ro. Noul departament al ANAF va...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă