22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportPatriarhul Daniel ACCEPTĂ ca Biserica să plătească IMPOZIT, iar preoții să nu...

Patriarhul Daniel ACCEPTĂ ca Biserica să plătească IMPOZIT, iar preoții să nu mai primească SALARII de la stat. Dar pune o CONDIȚIE

Patriarhul Daniel a declarat, sâmbătă, că Biserica Ortodoxă Română este de acord să i se impoziteze veniturile, infomează Agerpres.

În schimb, patriarhul cere ca BOR să primească înapoi proprietățile confiscate de statul român.

"Noi am spus de mai multe ori că suntem de acord, nu numai să impoziteze veniturile, ci și să renunțăm la salariile de la stat, dacă ni se dă înapoi ceea ce în mod abuziv a luat statul ca proprietăți. Deci nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă la stat tot timpul, dar statul să ne dea înapoi ceea ce a luat ca fiind donații date Bisericii în mod liber. Și atunci când se face acest echilibru, nu mai avem nevoie de salarii de la stat și de celelalte", a declarat Preafericitul.

Declarația a fost făcută după ce patriarhul Daniel a oficiat slujba de sfințire a capelei Penitenciarului Jilava.

Întrebat de jurnaliști cum comentează informația potrivit căreia inspectorii de la Curtea de Conturi au descoperit nereguli la Patriarhia Română, PF Daniel a precizat că acele probleme au fost la Secretariatul de Stat pentru Culte și nu la Patriarhia Română, probleme care însă au fost remediate.

"V-ați uitat când a fost publicată? În 27 februarie. Între timp, cei cu auditul, că nu au venit la noi la Patriarhie, că ei verifică doar banii statului, la Secretariatul de Stat pentru Culte, și s-au remediat toate problemele existente și s-a cerut o mai mare precizie în legislație, pentru că legislația este uneori ambiguă și nu știi dacă un ban poate fi folosit doar cu o singură destinație sau cu destinație similară. Și atunci acestea au fost remediate în luna martie și de aceea noi am cerut Secretariatului de Stat pentru Culte să clarifice problema", a spus Patriarhul Daniel.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă