20.4 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSportParchetul anunţă începerea urmăririi penale pe numele lui Corneliu Vadim Tudor

Parchetul anunţă începerea urmăririi penale pe numele lui Corneliu Vadim Tudor

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat că va începe urmărirea penală şi criminalistică pe numele lui Corneliu Vadim Tudor, ca urmare a incidentelor de  marţi de la evacuarea sediului central al PRM.

Romanialibera.ro vă prezintă integral textul comunicatului de presă trimis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

“Procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au sesizat din oficiu, azi 5 ianuarie 2011, în cazul privind evacuarea Partidului România Mare din sediul din strada Emile Zola nr. 2, sector 1, Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti de către Corneliu Vadim Tudor.

Sesizarea din oficiu a avut loc în urma studierii celor 14 rapoarte întocmite de poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie, prezenţi la acţiunea de evacuare demarată la data de 4 ianuarie 2011 de către executorul judecătoresc îndrituit a pune în executare ordonanţa preşedinţială de evacuare, rapoarte înaintate instituţiei noastre de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Din conţinutul rapoartelor a rezultat faptul că pe parcursul derulării procedurii de punere în executare a hotărârii mai sus menţionate, numitul Corneliu Vadim Tudor, europarlamentar, preşedintele Partidului România Mare, a ameninţat în mod direct executorul judecătoresc, precum şi pe unii dintre poliţişti, a exercitat asupra acestora acte de violenţă, a întrebuinţat în mod nemijlocit cuvinte insultătoare la adresa persoanelor susmenţionate, împotrivindu-se în acest fel la executarea unei hotărâri judecătoreşti”.

 

 

Cele mai citite

Ciolacu, despre varianta Mircea Geoană, după ședința PSD

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat după reuniunea Consiliului Politic Naţional al PSD de la Sâmbăta de Sus, că, la începutul...

Tentativă de înșelăciune în numele Direcției Generale Antifraudă Fiscală. DOCUMENT

Mai mulți contribuabili, persoane fizice, au semnalat că primesc emailuri de la ANAF prin care li se solicită achitarea unei garanții în cuantum de...

Salariul mediu net din România a ajuns la 5.217 lei

Câştigul salarial mediu net din România a ajuns la 5.217 lei, în luna aprilie a acestui an, în creştere cu 32 lei (+0,6%) faţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă