30.8 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaCondițiile lui Vladimir Putin pentru a opri operațiunea militară specială din Ucraina....

Condițiile lui Vladimir Putin pentru a opri operațiunea militară specială din Ucraina. „Sunt foarte simple”

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia va înceta operațiunile militare din Ucraina și va intra în negocieri de pace sub anumite condiții.

Putin a declarat că aceste condiții includ ca Ucraina să renunțe la ambițiile sale de a deveni membru NATO și să-și retragă forțele din cele patru regiuni pe care Rusia le revendică. Declarațiile lui Putin au fost făcute cu o zi înainte de summitul de pace pentru Ucraina, programat să aibă loc în Elveția, la care Rusia nu a fost invitată.

Putin a subliniat că pentru ca Rusia să intre în negocieri de pace, Ucraina trebuie să renunțe oficial la dorința de a adera la NATO, o mișcare care ar satisface una dintre principalele preocupări ale Moscovei în privința securității sale naționale. De asemenea, el a cerut ca Ucraina să-și retragă trupele din regiunile Donbas și Crimeea, pe care Rusia le consideră parte integrantă a intereselor sale geopolitice și de securitate.

Declarațiile lui Putin survin în contextul unei intensificări a conflictului din Ucraina de est și în contextul eforturilor internaționale de mediere a păcii. În pofida anunțului său de încetare a operațiunilor militare, situația rămâne fragilă, iar reacțiile Ucrainei și ale comunității internaționale la aceste condiții vor juca un rol crucial în evoluția viitoare a conflictului.

Condițiile sunt foarte simple (…) Trupele ucrainene trebuie retrase complet de pe teritoriul regiunilor RDP, LPR, Herson și Zaporojie. Când se va face acest lucru și când Kievul își va abandona oficial planurile de a adera la NATO, vom ordona imediat o încetare a focului și vom începe negocierile. Garantăm retragerea în siguranță a unităților și formațiunilor ucrainene. De îndată ce ei declară la Kiev că sunt pregătiți pentru o astfel de decizie și încep o retragere reală a trupelor din aceste regiuni, și anunță de asemenea abandonarea planurilor lor de a se alătura NATO, de partea noastră, imediat și efectiv în același minut, va urma un ordin de a înceta focul și începe negocierile. Repet, vom face asta imediat. Normal, vom garanta de asemenea retragerea în siguranță și fără opreliști a unităților și formațiunilor ucrainene,

a spus președintele rus.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă