12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportPaleologu: Sper să conving câţi mai mulţi colegi că votul pentru moţiunea...

Paleologu: Sper să conving câţi mai mulţi colegi că votul pentru moţiunea mea este unul util

Candidatul la şefia PDL Theodor Paleologu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Timişoara că speră să convingă câţi mai mulţi colegi că votul pentru el este unul util, deoarece va duce la consolidarea unui grup influent în cadrul formaţiunii politice, transmite corespondentul Mediafax.

“Sunt organizaţii în care am văzut că există o simpatie foarte mare faţă de ideile pe care le propun, faţă de demersul meu (…) Dar îmi dau seama că între simpatie şi vot nu există o corelare foarte simplă. Simpatia poate fi mai mare decât voturile obţinute. Dar sper să conving un număr cât mai mare de colegi că votul pentru moţiunea mea este un vot util. Pentru că asta este problema care se va pune. Partizanii celor două moţiuni majoritare (ale lui Emil Boc şi Vasile Blaga – n.r.) vor gândi în termeni de vot util. (…) Votul pentru Paleologu este un vot util pentru că este un vot pentru consolidarea unui grup pentru partid care să poată să fie influent în deciziile care vor urma, fiindcă este o perioadă foarte importantă pentru partid”, a afirmat Paleologu.

El a afirmat că este “convins aproape” că va obţine avizul formal din partea filialei Timiş a PDL, căreia îi va prezenta în cursul zilei de marţi moţiunea sa, deşi acest lucru nu înseamnă că va primi şi voturi la Convenţia Naţională a PDL din 14 mai.

“Pe de o parte sper să obţin avizul pentru a putea continua cursa spre Convenţia din 14 mai, iar pe de altă parte din cei 44 de delegaţi ai organizaţiei Timiş, una dintre cele mai importante din ţară, să conving câţiva colegi să îmi dea votul pe 14 mai, pe moţiunea pe care o prezint şi, astfel, împreună să cântărim cât mai greu în economia de ansamblu a PDL. (…) Sper, sunt convins aproape că voi primi acest aviz formal care să îmi permită să continui cursa către 14 mai. Asta nu înseamnă că voi avea neaparat voturi multe din organizaţia Timiş. Ţinând cont de specificul judeţului sper să pot obţine un număr de voturi pe care nu îl pot stabili acum, dar mi-aş dori foarte mult ca şi din Timiş să fie oameni sensibili la mesajul pe care îl am”, a mai spus Paleologu.

Theodor Paleologu se află, marţi, la Timişoara, unde se va întâlni cu Comitetul Executiv al PDL Timiş, căruia va prezenta moţiunea sa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă