10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportNovak Djokovic a ajuns în sferturile de finală de la Dubai după...

Novak Djokovic a ajuns în sferturile de finală de la Dubai după ce a trecut de Karen Khachanov

Liderul mondial Novak Djokovic s-a calificat în sferturile de finală ale Dubai Tennis Champions, după ce l-a învins miercuri pe Karen Khachanov, în două seturi, scor 6-3, 7-6 (2).

Sârbul a făcut un meci foarte solid în general, dar a fost departe de a fi jucat un tenis curat. Djokovic pare a nu fi în formă maximă, dar pare că se îndreaptă spre un vârf de formă.

Primul set a fost unul foarte rapid și s-a încheiat cu 6-3 în favoarea lui Djokovic în doar 32 de minute.

Niciunul dintre cei doi jucători nu a fost interesat în mod deosebit să joace schimburi lungi și ambii au încheiat punctele destul de repede. Djokovic a jucat foarte bine pe propriul serviciu, cedând doar 4 puncte, toate acestea venind pe al doilea serviciu. El a fost integralist 100%, la punctele câștigate pe primul serviciu, conform epicnews.ro.

Novak Djokovic a atins sferturile de finală de la Dubai după ce s-a luptat cu rusul Khachanov pe care l-a învins în două seturi

A câștigat 5 din cele 7 puncte jucate pe al doilea serviciu al lui Khachanov, ceea ce s-a dovedit a fi suficient pentru un break și pentru a încheia primul set cu 6-3.

Djokovic a preluat avantajul în setul 2, cu un break realizat la 1-1 și părea că se poate desprinde decisiv. Dar Khachanov a jucat în general mult mai bine. Rusul a găsit mai multe lovituri câștigătoare pe serviciul lui Djokovic, în special pe al doilea serviciu, unde a dominat.

Sârbul a reușit să evite să-și piardă serviciul prima dată când Khachanov a forțat mingi de break, dar în cele din urmă acesta a recuperat break-ul în game-ul 8, pentru 4-4.

În cele din urmă s-a ajuns în tiebreak și, în mod firesc, Djokovic a fost cel care s-a dovedit mai concentrat și mai calm, câștigând destul de ușor cu 7-2.

Un meci bun pentru Djokovic, care a fost testat un pic mai mult astăzi, dar a trecut fără prea multe probleme.

În sferturile de finală Djokovic îl întâlnește pe Jiri Vesely (123 ATP), care a trecut în primele tururi de Cilic și de Bautista.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă