27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportNicolăescu: Cepoi a făcut bine, când ai probleme nu accepţi funcţii; nu...

Nicolăescu: Cepoi a făcut bine, când ai probleme nu accepţi funcţii; nu sunt interesat acum de Sănătate

Liderul PNL Eugen Nicolăescu a declarat, pentru Mediafax, că demisia lui Vasile Cepoi de la Sănătate închide un subiect delicat pentru minister, precizând că acesta nu ar fi trebuit să accepte postul dacă ştia că are „probleme”, liberalul precizând că acum nu este interesat de această funcţie.

„Atunci când ai o mare problemă de imagine cred că pentru a nu pune o umbră negativă pe activitatea ministerului o cale de a ieşi din această situaţie complicată este demisia. De aceea, cred că domnul Cepoi a făcut bine că a luat această decizie”, a declarat Nicolăescu, întrebat cum vede gestul de luni al lui Cepoi.

Potrivit lui Nicolăesc, el mai bine este să nu accepţi o funcţie de conducere atunci când ştii că ai probleme, pentru că acestea se răsfrâng asupra domeniului pe care îl vei coordona.

Citeşte şi:

Cezar Preda: Plecarea lui Cepoi, încă o demisie a unuia care NU AVEA ce să caute în Guvern

Turcan: Demisia lui Cepoi, urmarea firească a apariţiei conflictului de interese sesizat de ANI

„Şi aşa domeniul sănătăţii este un domeniu destul de sensibil, destul de vulnerabil, cu destul de multe aspecte negative, cu o percepţie negativă foarte mare. Să mai pui asupra lui şi o imagine asupra modului în care tu te comporţi să spunem e deja foarte mult. De aceea e bine că se închide acest subiect aici”, a mai susţinut Nicolăescu.

Întrebat dacă ar fi interesat să preia ministerul, având în vedere că a mai coordonat acest domeniu în perioada guvernării Tăriceanu, Nicolăescu a spus: „Nu sunt interesat în acest moment de ministerul Sănătăţii”.

Vasile Cepoi a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii, Raed Arafat preluând prerogativele ministeriale.

Cepoi a cerut premierului să fie eliberat din funcţie, iar premierul a acceptat.

Citeşte şi:

Chelaru: Sunt SURPRINS de demisia lui Cepoi, Arafat îl va suplini cât va putea mai bine

Vasile Cepoi a DEMISIONAT din funcţia de MINISTRU al Sănătăţii

Săptămâna trecută, Cepoi a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie de către Vasile Cepoi, în perioada în care a fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

„Guvernul a luat act de existenţa acţiunii ANI în ceea ce îl priveşte pe ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, în legătură cu indiciile referitoare la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Acuzaţiile sunt grave şi este absolută nevoie de clarificarea acestora în cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-şi prezenta punctul de vedere în acest caz. Dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz, care să confirme acuzaţiile care au fost aduse în acest moment, domnul Vasile Cepoi îşi va pierde poziţia de ministru în Guvernul României”, a transmis Executivul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă